De ce o chitară Sigma?

De ce o chitară Sigma?
Cei care doresc o chitară acustică cu un corp solid, pentru care alocă un buget minim de 400-700 euro ( maxim… doar cerul este limita ), au de ales între câteva brand-uri existente pe piaţă. Cea mai uşoară modalitate de a căuta o chitară şi de a afla păreri şi referinţe despre modelul ales, este, evident, internetul, dar după aceea doar în magazinul ales pot fi încercate şi probate modelele dorite.
Criteriile după care se caută o chitară pot fi subiective, dar mai jos sunt câteva sugestii, de care se poate ţine cont, indiferent de brand-ul dorit.
Chitară acustică, corp solid
Bugetul ( în acest caz între 400 şi 700 euro )
Sunete calde, melodicitate, cu un bass puternic şi armonii delicate şi uşoare
Un aspect plăcut
Trebuie să aibă acţiune bună
Trebuie să rămână acordată, pentru mult timp
Deşi mai puţin importante şi fără să atârne prea mult în balanţă, poate ar trebui luate în calcul şi alte criterii, cum ar fi unde anume este fabricată, culoarea, transportul, husă inclusă în preţ sau nu, corzi extra, curea din piele sau material textil…. şi lista poate continua.
Ţinînd cont de cele de mai sus, căutarea se îngustează şi unul dintre brand-urile care trebuie luate în calcul este Sigma, sora mai mică a celor de la Martin. Având în vedere că un Martin sau un Gibson nu îşi poate permite oricine, chitarele Sigma sunt alegerea perfectă – se încadrează în buget, sunt foarte bine finisate si au un sunet plăcut.
Unul dintre modelele care merită o atenţie specială este Sigma SDM-15, copie aproape perfectă a chitarei Martin D15m, cu câteva îmbunătaţiri chiar – tunere/mecanisme Grover, inserţii de Abalone, sistem electronic de bord. Şi la doar jumătate de preţ faţă de Martin!
Este o chitară care poate fi utilizată atât de profesionişti cât şi de începători, care arată foarte bine (corp din mahon, cu finisaj satinat, întăriturile frumos ordonate, grif simplu dar elegant ) – din punct de vedere cosmetic, chitara este absolut perfectă. Freturile sunt foarte bine făcute, muchiile nu sunt ascuţite, inserţiile de Abalone nu ies în afară, sadlle si nut din os sunt perfect tăiate. Corzile sunt corect întinse, tunerul este foarte fin, cuiul pentru cureaua de chitară este solid, la fel şi mufa prin care se introduce cablul pentru amplificator, totul este mai mult decât satisfăcător. Singurul minus al acestei chitare este lipsa cuiului ( pentru cureaua de chitară ) care ar fi trebuit amplasat acolo unde corpul întâlneşte gâtul.
Din punct de vedere al sunetului, orice chitară Sigma este greu să nu încânte, deoarece sunetul este foarte cald, dar la chitara Sigma SDM-15 este în acelaşi timp cald, suav, delicat, dar şi matur, discret, cuminte…. sau uşor de cuminţit . Durităţile care se aud uneori la chitarele fabricate din laminat sau din molid nu apar atât de des şi nu sunt atât de pronunţate la această chitară; ele se aud, sunt prezente, dar nu sunt aşa de evidente ca la o chitară de molid. Este un echilibru perfect între sunetele joase, medii şi înalte, notele fiind redate incredibil de bine. Menţinerea sunetului este deasemenea foarte bună, corzile vibrînd pentru 4-5 secunde cel puţin. Cu siguranţă, chitara sună foarte bine atât pentru blues, cât şi pentru rock sau pop.
Este o chitară care place de la început, pentru ca încet, încet să ajungi să te îndrăgosteşti din ce în ce mai mult, de ea şi de sunetele ei, pe măsură ce trece timpul. Se poate spune despre Sigma SDM-15 că este o chitară care vorbeşte fiecăruia pe limba lui.

De ce Sigma SDM-15?

Pentru că, deşi nu costă foarte mult şi este o copie a unei chitare de 5000 euro, totuşi poate să depăşească din punct de vedere al calităţii sunetului o chitară mai scumpă şi mai pretenţioasă, iar investiția se va dovedi valoroasă în timp. Pentru că este o chitară minunată, care sună minunat. Pentru că „povesteşte” music, şi a lot more….. Pentru că …… Pur şi simplu.
Dacă prezentarea acestei chitare te-a convins, şi vrei să îţi „vorbească” şi ţie, o poţi găsi la magazinul Music&More de pe Strada Ion Câmpineanu, la nr. 10 sau pe site www.musicandmore.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.