Istoria tobelor si percutiior

Istorie tobe si percutii

5500 î.H. Tobele în cultura antică

În Asia s-au găsit instrumente de percurcutie care datează din antichitate. Tobele erau adesea folosite în ritualuri sau ceremonii religioase.

 

Istorie tobe si percutii1100 î.H. Chimvale sau Cinele

Cinelele sunt, de obicei, fabricate din metal și sunt utilizate pentru a face un sunet briliant sau pentru a insotii ritmul galopant. Ele au fost inițial făcute în Turcia antică sau în China, dar au fost folosite și în Israel și Egipt.

 

684 – î.Hr Tobele de război 684 – î.Hr

Istorie tobe si percutiiTobele au fost folosite pentru a stabili o cadenta in mersul soldaților, precum și pentru a motiva soldații. In vremurile străvechi o luptă între Qi și Lu a fost observată de istoricii si rezultatul acesteita a fost semnificativ schimbat din cauza utilizării tobelor.

 

500 d.Hr- Tobele ca semnale de comunicare

Istorie tobe si percutii

Istoria din Sri Lanka arată că tobele au fost folosite ca o formă de comunicare între orașe sau triburi. Ritmul sau tonul unei bătăi de tambur putea însemna o varietate de mesaje.

 

                            1300 d.Hr. Toba moderna/evoluata

Timp de mulți ani au existat o varietate de tobe fabricate din diferite materiale Istorie tobe si percutiipe care constructorul le-a putut găsi. Primul set de tobe moderne a fost creat în Europa medievală.

 

 

Istorie tobe si percutii

1300 Batul tobei

Există multe dovezi ale faptului că omul a folosit bastoane/betele din vremuri vechi; cu toate acestea, este probabil ca acestea să fie utilizate pe scara din anii 1300. La inceput erau fabricate din trestie, numite Tabors iar mai tarziu au fost făcute din lemn de artar sau stejar.

Istorie tobe si percutii

1400 Timpanii

Timpanii sunt un grup de tobe care au un acordaj diferit. Acestea au fost aduse în Europa în anii 1400, dar nu au fost folosite pe scară largă până în anii 1600.

 

Istorie tobe si percutii1400 Toba mare sau bass

Un alt tambur modern este tamburul basului sau toba mare. A fost adus în Europa în anii 1400 și uneori este numit tambur turcesc.

 

Istorie tobe si percutii1700 Membrana de rezonanta

De-a lungul timpului, diferite tipuri de lmateriale au fost folosite pentru tobe diferite. Pielea de vită era populară în anii 1700, iar în anii 1800 o alta alegere populară pentru tobe militare era pielea de porc.

 

Istorie tobe si percutii

1800 Bongo-urile

Tobele au rămas în mare parte neschimbate de mai mulți ani, dar tobe noi au fost fabricate atunci când oamenii moderni au început să exploreze din ce în ce mai mult Africa și Cuba. Tobele bongos sunt atasate acestor culturi și sunt întotdeauna formate dintr-un set de 2 tobe identice.

 

Istorie tobe si percutii1930 Setul de tobe – kit

Astăzi un element popular este setul de tobe acustice, compus din 5 elemente. Oamenii au început sa fabrice si sa vândă primul kit complet la începutul anilor 1900.

 

Istorie tobe si percutii1958 Betele de toba evoluează

Muzicienii se plângeau că vârfurile bețelor lor de tobe spargeau fata de rezonanta a tobelor. Un bărbat pe nume Joe Calato a inventat un baț de tobe cu un vârf de nailon pentru a prelungii viața unui tambur, iar ideea a fost una de succes.

 

Istorie tobe si percutii1960 Tobele moderne

Pe masura ce seturile de tobe au devenit si mai populare, acestuia i s-a alaturat si mai multe cu mai chimvale sau cinei.

 

1976 Tobele electrice

Un om pe nume Karl Bartos a inventat un nou tip de tambur – toba electronica. Invenția sa nu a produs un sunet de calitate la vremea respectivă, dar a fost o idee care a crescut și va prinde în viitor.

Istorie tobe si percutii

1997 Primul set de tobe electriconice moderne

Toba electronica a continuat să evolueze de-a lungul anilor, iar Roland a introdus primul sau model Roland TD-10. in 1997. Acesta a fost considerat cel mai evoluat set de tobe electronice.

http://soundprogramming.net/drum-machines/roland/roland-td-10/

 

De unde poti cumpara tobe electronice Roland/

Te asteptam la magazinul Music and More!

 

 

Istorie tobe si percutiiIstorie tobe si percutiiIstorie tobe si percutiiIstorie tobe si percutii