NUX lansează sisteme wireless B2 Plus și B3 Plus

Imaginează-ți mai multe vehicule mari care ocupă mai multe benzi pe autostradă, care este calea cea mai rapidă prin care poți parcurge? Ia-ți o motocicletă!

După 2 ani de dezvoltare și cercetare intensă, NUX este gata să lanseze cea mai recentă versiune a sistemelor sale wireless portabile 2.4G: NUX B2 Plus sistem wireless pentru instrumente și B3 Plus wireless pentru microfoane și boxe amplificate. Astfel sunt actualizate popularele sisteme B2 și B3.

De ani de zile, sistemele profesionale fără fir pentru microfoane și instrumente au fost scumpe și, de obicei, nu sunt portabile și nu sunt considerate a fi dedicate pentru profesioniști. Era visul muzicienilor profesionsiti să aibă un sistem wireless mic, ieftin și ușor de configurat. Astăzi, este posibil să obs mai mult decât suficiente diferite sisteme wireless pe piață, cu prețuri variind de la 39 USD la 299 USD. Muzicienii cu experiență știu că aproape toate sistemele wireless mici de 2,4 GHz nu sunt suficient de capabile pentru sesiuni serioase, deoarece  pot interfera cu dispozitivele Wi-Fi și Bluetooth apropiate și pot provoca scăderea semnalului. Cu toate acestea, sistemele wireless mici își găsesc în continuare pozițiile pentru studiu și mici concerte. Deci, care sunt diferențele dintre cele bune și cele rele? Și de ce sunt mai bune NUX B2 Plus și B3 Plus?

Nu este greu să evaluezi un sistem wireless. Totul se reduce la 3 puncte importante: Ton, Latență și Stabilitatea semnalului. Și avem nevoie, de asemenea, de o înțelegere de bază despre cum funcționează sistemul wireless și cum sunt afectetate reciproc aceste 3 puncte esentiale.

Transmițătorul convertește semnalul audio analogic de intrare în semnal digital, codifică în MCU și apoi amplifică semnalul și îl trimite la receptor. Receptorul decodifică și convertește datele digitale primite în semnal audio analogic pentru redare către amplificatoare. Algoritmul de procesare a semnalului este crucial pentru menținerea tonului original al instrumentului dumneavoastră.

Dacă semnalul audio este comprimat și interpretat prost, tonul dvs. va fi alterat sau distorsionat. Un sistem wireless de înaltă calitate trebuie să va asigure că tonul emis de receptor este fidel tonului instrumentului original. Nici măcar o mică schimbare a frecvenței nu va fi acceptată de muzicieni. Acesta este unul dintre motivele pentru care sistemele wireless pentru instrumente muzicale și microfon sunt mai greu de dezvoltat decât dispozitivele Bluetooth sau Wi-Fi.

Latența este „in cât timp” îți vei auzi sunetul din momentul în care lovești corzile. Transmiterea fotografiilor sau a muzicii în flux prin Wi-Fi și Bluetooth nu are o cerință atât de strictă pentru latență, dar pentru a cânta la un instrument precum chitara, se va observa orice intarziere mai mare de 6 ms. sau mai mult, acestea este inacceptabila de muzicieni. Aceasta este o latență de procesare digitală, dar există și o alta latență audio fizică, de la difuzoare la urechi. Trebuie să însumați latența totală pentru rezultatul real. Latența NUX B2 Plus și B3 Plus este mai mică de 4 ms. Unele dintre sistemele low-cost au o latență de peste 13 ms, ceea ce se simte ca și cum ați fi cu puțin timp în urmă!

Stabilitatea semnalului este stabilita de o anumită lățime de bandă în intervalul de 2,4 GHz. Dispozitivele Wi-Fi ocupă de obicei o lățime de bandă foarte largă, la fel și dispozitivele Bluetooth. Imaginează-ți mai multe vehicule mari care ocupă mai multe benzi pe autostradă, care este calea cea mai rapidă prin care poți parcurge? Ia-ți o motocicletă! Aceeași teorie, lățimea de bandă mai îngustă ajută sistemul wireless să-și găsească drumul fără a fi consumat de cei mari, cum ar fi dispozitivele Wi-Fi și Bluetooth! În comparație cu modelele vechi și produse similare de pe piață, lățimea de bandă a modelului B2 Plus și B3 Plus este de doar 2M și vor găsi automat cele mai bune canale de fiecare dată când sunt pornite, ceea ce asigură un semnal mult mai stabil în medii complicate. Cu toate acestea, așa cum este menționat mai sus, tonul, latența și stabilitatea semnalului sunt legate între ele. Simpla restrângere a lățimii de bandă nu poate duce la bun sfârșit treaba. Lățimea de bandă mai îngustă înseamnă că pachetele de date digitale mai mici pot fi transmise de fiecare dată, prin urmare, va fi necesar un algoritm mai avansat de procesare a semnalului pentru a menține tonul instrumentelor dumneavoastră. Echipa NUX R&D a depus efort minuțios pentru a realiza acest lucru și vă oferă un semnal stabil, o latență ultra scăzută și mai puține interferențe la distanțe rezonabile, menținând în același timp tonul și senzația de a cânta și cânta!

Vezi produsul 

NUX B2 PLUS