Alpine Sleep Deep, un dispozitiv ce previne apariția bolii Alzheimer

Un somn odihnitor in liniste, întuneric, spatiu aerisit și o temperatură confortabila este important pentru sanatatea creierului

Deși s-ar putea crede că numai hrana și apa sunt vitale, pentru buna funcționare a organismului la fel de important este și somnul. Oamenii de știință au studiat intens în ultimii ani efectul somnului asupra demenței în general și a bolii Alzheimer în special, care este tot o formă de demență. Cercetările nu s-au terminat încă, ele sunt în curs de desfășurare, dar cu toate acestea o concluzie s-a conturat în mod clar: aceea că somnul joacă un rol important în menținerea sănătății creierului. 

Peste 55 de milioane de persoane din întreaga lume trăiesc cu demență si se preconizeaza ca acest număr să crească la 78 de milioane până în 2030 și la 139 de milioane până în 2050. Boala Alzheimer este cel mai frecvent tip de demență care are atât dizabilități cognitive, cât și non-cognitive. O cercetare recentă a dovedit că privarea de somn și insomnia sunt legate de fiziopatologia bolii Alzheimer și influențeaza simptomele și evoluția bolii.

De ce este somnul atât de important pentru sănătatea creierului

În timpul somnului, în organism se manifestă mai multe funcții, inclusiv consolidarea memoriei, procesarea emoțională și un proces de curățare profundă. În faza de somn profund, lichidul cefalorahidian și sistemul imunitar al creierului elimină deșeurile din celulele creierului. În stare de veghe, neuronii produc o substanță chimică numită adenozină, un produs secundar al activităților celulelor. În lipsa unui somn profund consistent, curățarea adenozinei și a altor deșeuri este incompletă, rezultatul fiind favorizarea apariției unei inflamații cronice, iar aceasta este cauza sau exacerbarea multor boli și tulburări ale creierului

Câte ore de somn sunt necesare, în funcție de vârstă

Nou născutii au nevoie de 14-17 ore de somn pe zi, copiii mici (între 1 și 2 ani) au nevoie de 11-14 ore de somn pe zi, preșcolarii – între 10 si 13 ore, școlarii – între 9 și 12 ore, iar adolescenții între 10 și 13 ore pe zi. Nevoia de somn scade în mod normal odată cu înaintarea în vârstă, astfel încât adulții au nevoie de 7-9 ore de somn neîntrerupt în 24 de ore, pentru a avea o viață sănătoasă.

Somnul insuficient accelereaza progresia bolii Alzheimer

Un somn insuficient și de proastă calitate nu numai că interferează cu procesele naturale de refacere ale organismului, dar tulburările de somn (cum ar fi apneea de somn) pot crește si riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral, ambele crescând, de asemenea, riscul de demență. De cealaltă parte, la adulții în vârstă care au un somn de înaltă calitate pe timp de noapte, oamenii de știință au observat mai puține pierderi de memorie, pentru că în timpul somnului profund sunt eliminate unele dintre proteinele toxice care, atunci când se acumulează, provoacă boala Alzheimer. Problema este că nu toți adulții în vârstă se pot bucura de un somn profund și odihnitor, și asta pentru că pe măsură ce îmbătrânim, creierul nu ne mai lasă să intrăm în acele faze mai profunde de somn.

Sunt dopurile antifonice Alpine Sleep Deep o soluție pentru reducerea riscului de Alzheimer?

Specialiștii sfătuiesc adulții care au probleme de somn și deci un risc mai crescut de a dezvolta Alzheimer sa se asigure că în dormitor este liniște, întuneric, spatiu aerisit și o temperatură care să le asigure un somn odihnitor.

O noapte bună de odihnă este cheia performanței tale și a modului în care te simți a doua zi. Dopurile de urechi Alpine SleepDeep vă permit să dormiți chiar și acolo unde există mult zgomot ambiental.

SleepDeep este cel mai complet set de dopuri de urechi pentru dormit! Forma sa ovală unică garantează o potrivire perfectă și confort suprem. În plus, gelul de reducere a zgomotului din interior are ca rezultat o atenuare maximă. Materialul de înaltă calitate este ușor de curățat și reutilizabil de peste 100 de ori, făcând din aceste dopuri pentru urechi cea mai igienica și durabilă soluție.
Dopurile pentru urechi SleepDeep au o atenuare medie (SNR) de 27 dB. Sunetele deranjante vor fi „înăbușite” datorită acestor dopuri de urechi, care te fac sa adormi mai ușor și împiedică trezirea brusca. Dopurile inovatoare sunt realizate din material termoplastic special AlpineThermoShape. Datorită acestui material, dopurile de urechi se modelează preluand forma canalului auditiv, se potrivesc perfect și rămân in urechi toată noaptea. AlpineThermoShape este hipoalergenic, nu conține silicon și, prin urmare, nu provoacă reacții alergice sau mâncărimi enervante. În plus, SleepDeep conține gel de reducere a zgomotului care oferă o atenuare maximă.

Alpine Sleed Deep

Alpine Sleep Soft