BOSS IR-2 – Simulator de amplificator si cabinete.

Mai este necesar sa platesti dublu pentru functii similare? 

Indiferent de cât de excepționale sunt IR-urile digitale Celestion implicite din fabrică – puteți conecta aplicația IR-2 IR Loader prin portul USB-C – și puteți încărca și aloca propriile IR-uri!

Boss a surprins piata de instrumente muzicale cu simulatorul său de amplificator și cabinet IR-2, compact dar incredibil de puternic. Obțineți 11 tipuri de amplificatoare de calitate superioară – combinate cu Celestion Digital IR – pentru o gamă pur și simplu uriașă de sunete – cu minimum de agitație. Desi nu aveți realismul unora dintre pedalele IR mai avansate – unde puteți modifica plasarea microfonului până la centimetru – ceea ce aveți este satisfacție instantanee – și puteți implementa acest lucru pur și simplu ca un preamplificator digital dacă doriți – de fapt, îl puteți folosi ca Pre Amp Only / Cab Only sau ambele împreună.

O altă inovație Boss​ este modul în care puteți crea setări și tipuri de amplificatoare separate și complet diferite pe canalele verde și roșu – comutand înainte și înapoi între două profiluri unice de setări.

Suntem de parere că aceasta este una dintre cele mai inteligente pedale digitale compacte de la Boss de până acum care ofera cu siguranta multe intr-un pachet atât de mic.

IR-2 VS Strymon Iridium

Ambele sunt pedale de tip modelling cu tehnologie IR Loader. Strymon Iridium este mult mai simplu, cu doar câteva modele de amplificatoare și cabinete, în comparație cu IR-2 care are mai multă flexibilitate, dar nu are preamplificatorul JFET de înaltă calitate cu care vine echipat Iridium.

Deci, cel mai mare factor atunci când decideți între cele două: doriți să vă concentrați pe simplitate și calitatea tonului sau doriți să vă concentrați pe varietate și flexibilitate?

Unul dintre punctele slabe ale lui Strymon Iridium este că are doar un singur preset, sub forma unui buton „favorit”. Puteți configura mai multe preseturi prin control MIDI, dar BOSS IR-2​ are o mulțime preseturi, permițându-vă să le comutati prin intermediul footswitch-ului.

Din nou, beneficiul aici este flexibilitatea. Dacă doriți un modeller care vă va permite să configurați mai multe sunete diferite, IR-2 este opțiunea dvs. mai bună.

Pe de altă parte, dacă doriți doar să vă configurați un singur ton bun și să continuați să il folositi, ca o soluție mai mult statică, v-ar fi bine cu Iridium.

IR-2 VS UAD Dream

Am putea spune că UAD Dream ofera o senzație mai convingatoare de „amplificator real” și este foarte apropiata de Fender Reverb pe care se bazează, dar Bluetooth-ul conditionaza accesul la setări suplimentare, deci este mai complicat de utlizat.

IR-2 are 11 amplificatoare/cabine, deci o selectie mult mai mare. Acesta beneficiaza de un EQ pe 3 benzi pe care odată ce l-ai setat pentru fiecare amplificator, sună minunat. Selectia mare de amplificatoare înseamnă că se adapteaza la orice stil muzical.

Merită remarcat faptul că diferentele dintre IR-2 si un amplificator sunt insesizabile intr-un context musical live. De asemenea, prețul este uimitor pentru ceea ce oferă această pedală.

In concluzie, Boss IR-2 ne ofera variatie si flexibilitate intr-un pachet compact, simplu de utilizat, cu tehnologie de ultima ora si ‘indestructibil’, dupa cum ne-a obisnuit producatorul. Diferente fata de competitorii directi exista, insa merita sa platesti dublu pentru ele?

Vezi produsul: Boss IR-2