Dreadbox Erebus – Personificarea întunericului sub formă de sintetizator

Erebus este o reproducere fidelă a modelului original V1, cu câteva actualizări. Scopul acestor reeditări Dreadbox nu este reinventarea sintetizatoarelor originale, cum ar fi, să zicem, o reeditare Korg MS20 Mini cu MIDI adăugat sau chiar o repornire completă a Roland Boutique, reimaginând ceva asemănător cu TR-808 ca instrument digital modern. În schimb, este vorba doar de a aduce înapoi acele clasice moderne din catalogul Dreadbox și de a face mici ajustări acolo unde este necesar. Ca atare, Erebus beneficiază de modificări în jurul generatoarelor de anvelope, crescând rapiditatea (adică timpii minimi) a celor două generatoare de anvelope.

Ceea ce avem aici este un modul sintetizator parafonic, cu două oscilatoare fiecare oferind două forme de undă. Acestea sunt mixate și introduse într-un singur filtru low-pass cu doi poli controlat de un plic ADSR, apoi în VCA controlat de un plic AR mai simplu. În cele din urmă, există un circuit de ecou lo-fi înainte ca sunetul să ajungă la ieșire. Nu există un secvențietor intern sau tastatură încorporată, dar puteți controla CV/gate sau MIDI, ceea ce înseamnă că este compatibil cu aproape orice combinație de controlere MIDI, software sau secvențiere hardware pe care le alegeți. Este, de asemenea, compatibil cu Eurorack, în măsura în care puteți scoate panoul frontal din carcasă și îl puteți monta împreună cu alte module Eurorack, dacă doriți (există chiar și un cablu panglică furnizat în cutie pentru a vă scuti să găsiți o rezervă).

Sunetul modulului se simte mai degrabă bogat și frumos decât neapărat întunecat. Există o căldură bogata pentru oscilatoare și filtru, care se pretează bine arpegiilor și riff-urilor, precum și liniilor de bas mai profunde. La setăril;e de rezonanță mai ridicate, acel filtru poate deveni squelchy și asemănător acidului. Natura duofonică/parafonica a sintetizatorului este, de asemenea, un punct cheie în favoarea lui Erebus. Există sintetizatoare monofonice și polifonice în gama Dreadbox, dar Erebus se află frumos între ele. Opțiunea de a accesa cele două oscilatoare unul langa celalalt deschide câteva opțiuni creative interesante, în special cu comenzile separate pentru fiecare VCO, oferind niște efecte de slew frumos atonale sau drone mai lungi care în cele din urmă se integreaza în armonie una cu cealaltă.

Nu subestimați importanța efectului de ecou încorporat simplu, dar eficient, al lui Erebus. Bazată pe o cale a semnalului complet analogică cu control CV, secțiunea ecou oferă doar trei comenzi pentru timpul de ecou, feedback și mixaj, dar are o mulțime de caracter și vă permite să faceți sunetul sintetizatorului mult mai complex și mai nuanțat decât fără ecou. LFO-ul lui Erebus nu este corectat nicăieri în mod implicit, dar poate fi corelat aici pentru a modula timpul de întârziere pentru efectele de chorus strălucitoare sau delay-urile psihedelice de la școală veche. Este o parte cheie a sunetului Erebus, în același mod în care un spring reverb ajută la definirea caracterului unui șevalet muzical.

Erebus vine la puțin peste 500 Euro, un preț foarte corect pentru un synth boutique de acest tip. La fel ca Hades, care a fost de asemenea reeditat, Erebus dezvăluie straturi de complexitate și profunzime pe măsură ce săpați în punctele sale de corecție și explorați puterea setului său de caracteristici înșelător de simplu. Bucuria unui sintetizator semi-modular este că nu trebuie să ajungeți la cablurile de corecție pentru a scoate un sunet bun, dar odată ce începeți corecția, accesati noi opțiuni. Aceasta este o mare parte a atractivității lui Erebus, care se bazează pe o formulă simplă pentru a crea ceva ispititor de distinctiv. Un clasic modern.

Vezi produsul: Dreadbox Erebus