Plimbări cu motocicleta în siguranță: Alegerea dopurilor de urechi

Alegerea dopurilor potrivite pentru plimbarea cu motocicleta

Mersul pe motocicletă este o evadare fericită pentru mulți. Dar cu cât mergi mai repede, cu atât zgomotul vântului devine mai puternic. De aceea, este esențial pentru lideri să poarte protecție auditivă. Totul este să preveniți daunele și să vă asigurați că vă întoarceți relaxat și nevătămat de la călătorie! Indiferent dacă optați pentru dopuri de urechi de bază din spumă, dopuri universale sau personalizate, există o opțiune potrivită pentru fiecare motociclist.

Dopuri de urechi din spumă vs dopuri de urechi cu filtru universal

Când oamenii se gândesc la dopuri de urechi, tipul de spumă standard vine adesea în minte mai întâi. Sunt o soluție simplă și eficientă pentru utilizare unică sau pentru începători. Aceste dopuri de urechi sunt accesibile și blochează zgomotele dăunătoare, dar au dezavantaje în comparație cu dopurile de urechi cu filtru pentru motociclete. dopurile de urechi din spumă nu sunt, în general, reutilizabile, mai puțin igienice și blochează atât de mult sunet încât s-ar putea să nu auzi zgomotul ambiental, conversațiile sau participanții din trafic în jurul tău.

Pe de altă parte, dopurile de filtrare pentru urechi precum MotoSafe Tour sau MotoSafe Race ar putea costa mai mult dar oferă o protecție optimă fără a bloca complet sunetele nedorite. Cu dopurile de urechi cu filtru, vă puteți auzi în continuare motorul, conversațiile și traficul clar. În plus, dopurile Alpine MotoSafe pentru urechi cu filtru sunt mult mai durabile decât cele din spumă. Pot fi refolosite de peste 100 de ori, sunt ușor de curățat și sunt fabricate din materiale de înaltă calitate pentru un confort sporit.

Zgomot dăunător al vântului

Știați că zgomotul vântului în timpul mersului poate fi suficient de puternic pentru a provoca leziuni auzului? Asa se intampla cand mergi cu casca dar fara dopuri pentru urechi. La viteze de 100 km/h, zgomotul poate ajunge la 100 dB! La acel nivel, ești în siguranță doar aproximativ 5 minute. Limita de siguranță este de 80 dB.

Odată ce începi să cauți dopuri de urechi, îți vei da seama că există o gamă largă de opțiuni. Dar pentru siguranță ta începe sa utilizezi dopuri de urechi cu filtre precum Alpine MotoSafe.

Sursa articolului: https://www.alpinehearingprotection.com/blogs/motor-race/motorcycle-rides-the-ultimate-guide-to-choosing-earplugs