Care sunt cele mai bune dopuri de urechi pentru fotografii de evenimente?

Care sunt cele mai bune dopuri de urechi pentru fotografii de nunti, concerte, evenimente diverse?

Ca fotograf de concert, pare cool să fi în actiune fără dopuri de urechi sau protecție pentru auz. Totusi vine si partea neplacuta cand după concerte, urechile iti țiuie mereu. Tinitusul este definit ca „zgomot pe care îl auzi în una sau ambele urechi sau în cap, care nu provine de la o sursă externă, în special după expunerea la muzică puternică (datorită deteriorării celulelor părului din ureche)”. Aproximativ 10% din populație are tinitus constant. (http://www.tinnitus.org.uk/). Petrecerea a peste 30 de minute într-un club zgomotos în care trebuie să strigi pentru a purta o conversație s-ar putea să îți afecteze deja auzul. Știm cu toții că ținerea unei conversații în timpul unui concert Rock este aproape imposibilă, motiv pentru care poate fi periculos pentru urechile tale.

Cât de tare este prea tare? Limita sigură și legală la care urechile dumneavoastră pot fi expuse este de 80 decibeli (dB). Zgomotul regulat peste 80 dB va duce la deteriorarea ireversibilă a auzului. De exemplu, la concerte, uneori pot fi măsurate niveluri de zgomot de până la 120 dB. Pentru muzicienii rock, nivelurile dăunătoare ale zgomotului sunt produse în principal de tobe și amplificatoare. Acum știm că trebuie să ne protejăm urechile pentru a evita tinitusul și leziunile auzului la concerte, întrebarea este: care dopuri de urechi funcționează cel mai bine? Următoarea recenzie a dopurilor de urechi nu este în niciun caz menită să fie un eseu științific. Am incercat tot posibilul să vă ofer o imagine de ansamblu asupra celor mai frecvent utilizate mărci de dopuri pentru urechi pe care le folosesc fotografii de concert. Amintiți-vă, nu este vorba despre marca pe care o alegeți, este mult mai important să purtați dopuri de urechi! Dopuri de urechi din spumă Aceste tipuri de dopuri de urechi sunt cele pe care le puteți cumpăra de la farmacie/supermarket sau sunt adesea oferite gratuit in locații.

Dopuri de spuma

Dopurile din spumă sunt ieftine și ar trebui să le folosiți o singură dată. Îți protejează urechile, dar experiența sonoră este teribila. Vocile devin extrem de înăbușite și totul este redat cu un bas „pufos”. Sunt cu siguranță sigure, dar nu sunt concepute pentru a vă bucura de muzică. Bile de ceară Bilele de ceară sunt similare dopurilor de urechi din spumă, deoarece etanșează complet canalul urechii și ai senzația de a fi închis de lumea exterioară. Le puteți lua de la farmacie. Este dificil să le introduci corect în ureche și vei ramane cu degete lipicioase.

Dopuri de urechi filtrante

Acestea sunt cele mai utilizate dopuri de urechi de pe piață. Ele etanșează complet canalul auditiv, dar un sistem de filtrare previne senzația de a fi închis de lumea exterioară. Acest lucru are marele avantaj că aceste dopuri cu filtru reduc volumul fără a sacrifica claritatea sunetului. Este ca și cum ai reduce volumul.

Dopuri personalizate

Dopurile personalizate se potrivesc perfect, deoarece sunt produse folosind o matriță a urechii tale. Puteți obține o matriță făcută la un oftalmolog. Sunt cel mai scump tip de dopuri de urechi.

Sa trecem in revista si cativa dintre producatori de dopuri de urechi din zona premium.

Alpine Hearing Protection este o companie olandeză specializată în protecția urechii pentru muzicieni, copii, călători, pasionați de sporturi nautice, clubberi, șoferi și persoane cu probleme de somn. Alpine MusicSafe Pro Music Safe Pros sunt singurele dopuri de pe piață care oferă trei seturi de filtre interschimbabile pentru protecție scăzută, medie și înaltă, păstrând în același timp calitatea excelentă a muzicii. Sunt produse dintr-un material moale, flexibil și durabil, pe care compania îl numește AlpineThermoShape, care datorită căldurii urechii se adaptează la forma ductului auditiv. Music Safe Pro vine într-o singură mărime pentru toate. Dacă dopul de urechi este prea mare, îl puteți ajusta cu ușurință la dimensiunea potrivită. Aceste dopuri de urechi au câștigat premiul Red Dot pentru designul lor în 2015. dopuri pentru urechi.

Alpine Party Plug. Dopurile pentru urechi Party Plug sunt fratele mai mic al Music Safe Pro și sunt perfecte pentru petreceri, cluburi și festivaluri. Au același design ca și Music Safe Pro, dar au un singur set de filtre.

Downbeats este o companie cu sediul în Chicago, SUA, care este specializată în protecția auzului pentru concerte. În schimb, DownBeats nu opresc sunetul din melodiile sale, ci filtrează sunetul, asigurându-se că sunetele de cea mai înaltă calitate ajung la urechile tale, în The Original Downbeats Protectie pana la 18 dB 2 dopuri de urechi cu filtre Geanta de transport din aluminiu anodizat albastru (inclusiv carabina), marime universala.

Producătorii au proiectat diferite forme de dopuri de urechi sau oferă diferite dimensiuni din care puteți alege cea mai bună potrivire. Alpine Party Plugs, EarPeace și Downbeats utilizează o formă de flanșă dublă și sunt disponibile doar într-o singură dimensiune. Atât Alpine, cât și Downbeats se potrivesc confortabil în canalul urechii și blochează cu succes zgomotul. Alpie MusicSafe Pro ofera o formă de flanșă tripla si trei filtre interschimabile.

Concluzie

Nu contează cu adevărat ce marcă de dopuri pentru urechi porți, este mai important că porți dopuri pentru urechi! Investeste în dopuri de urechi care se potrivesc perfect urechilor tale. Dacă se întâmplă să fie Downbeats, Alpine Party Plugs sau Etymotics ETYPlugs/ER20XS ieftine, pur și simplu purtați-le. Dacă doriți să aveți flexibilitatea de a schimba filtrele și de a experimenta calitatea sunetului, obțineți Alpine MusicSafe Pro sau Eargasm. Fă-ți un cadou sănătos – auzul tău contează!