Spitalul OLVG din Amsterdam utilizeaza Alpine Muffy Baby in scanarea RMN la copii

„Protecția auditivă contribuie la scanări RMN impecabile”
Scott Martin, tehnician în radiologie diagnostică la spitalul OLVG din Amsterdam, a contactat pentru prima dată Alpine Hearing Protection în urmă cu peste un an. Spitalul căuta de ani de zile tipul potrivit de protecție auditivă pentru bebeluși și sugari. Sincronizarea nu ar fi putut fi mai buna, deoarece Alpine Muffy Baby era pe cale să fie lansat în acel moment. Astazi, OLVG folosește frecvent căștile pentru urechi, care protejează bebelușii și sugarii de zgomotul dăunător produs în timpul unei scanări RMN.


Scanare RMN: asurzitoare
Scanerele RMN sunt zgomotoase – foarte tare. Sunetul produs de ex. un nou scaner Philips sau Siemens cu deschidere largă poate atinge un volum maxim între 115 și 120 dB în timpul unor scanări. Acesta este comparabil cu volumul unui avion care zboară deasupra capului la altitudine joasă. Prin urmare, pacienții trebuie să poarte protecție auditivă în timp ce se află în interiorul scanerului RMN. Pentru unele scanări, este chiar recomandat să poarte dopuri de urechi împreună cu căști de protecție.

„Eram circumspect când am auzit de Muffy Baby dar am fost interesat să-l testez imediat. Ce produs fantastic!”

Singura soluție pentru scanările RMN ale bebelușilor și copiilor mici.
Este de la sine înțeles că zgomotul din interiorul unui scaner RMN vă poate deteriora auzul. Auzul copiilor este încă în curs de dezvoltare și, prin urmare, și mai sensibil, cu toate acestea, producătorii de RMN oferă doar căști de protecție pentru urechi pentru adulți. De ani de zile, OLVG nu a avut protecție auditivă adecvată pentru bebeluși și sugari. Singura soluție a fost să se foloseasca un fel de protecție improvizată cu tampoane mici de spumă și dopuri pentru urechi tăiate în jumătate. Nimic din toate acestea nu a fost testat vreodată pentru o protecție adecvata a urechii. Prin urmare, tehnicianul de diagnosticare radiologie Scott Martin a decis să ia problema în propriile mâini și a contactat Alpine Hearing Protection. „La OLVG nu știam ce să facem în această situație. Eu însumi sufăr de tinitus, ca urmare a conducerii motocicletei și a ascultarii de muzică la volume excesive. Știu mai bine decât majoritatea cât de important este să vă protejați corespunzător auzul. Folosesc produsele de protecție auditivă Alpine de câțiva ani. De aceea i-am contactat pentru a-i întreba despre posibilitățile de proiectare a protecției auditive pentru bebeluși și copii mici.  Eram circumspect când am auzit de Muffy Baby dar am fost interesat  să-l testez imediat. Ce produs fantastic!”

„În mai bine de douăzeci de ani în care am făcut această meserie, nu am văzut niciodată un produs atât de minunat și de eficient. Muffy Baby ne ajută să facem scanări perfecte, ceea ce face procesul de diagnosticare mult mai ușor.”

Scanări perfecte fără artefacte
Scanerele RMN produc un câmp magnetic excepțional de puternic (de 30.000 de ori mai puternic decât puterea medie a câmpului magnetic al Pământului). Prin urmare, este extrem de periculos să aduceți orice obiect metalic în apropierea uneia dintre aceste mașini. Chiar și unele articole nemetalice pot cauza anomalii la scanări. Alpine Muffy Baby nu conține componente metalice, ceea ce o face singura forma de protectie auditiva pentru sugari și copii mici care poate fi folosită în siguranță în interiorul unui scaner RMN.


Multifuncțional
Muffy Baby nu este numai grozav pentru că protejează auzul tânărului pacient; de asemenea, ușurează plasarea bebelușului sau a copilului în poziția corectă. „Descoperim că bebelușii sunt mai calmi atunci când poartă căști pentru urechi. Se simt mai în largul lor și sunt mai puțin speriați de procedură. Acest lucru are ca rezultat scanări de calitate superioară și mai utile.”


Muffy Baby în OLVG
Pentru a face o scanare RMN, personalul OLVG înfășoară bebelușii într-un tip special de saltea cu vid. Copilul poate fi apoi poziționat corect pentru procedură. „Din păcate, mulți copii încă se trezesc din cauza zgomotului din interiorul scanerului RMN. Acest lucru nu este doar traumatizant atât pentru copil, cât și pentru părinții săi; are ca rezultat și mișcare. Aceasta, la rândul său, duce la scanări RMN slabe. De la lansarea lui Muffy Baby, am folosit salteaua cu vid împreună cu un sedativ ușor și căștile pentru urechi. Asta funcționează perfect!”


Confort și potrivire de neegalat
Toti membrii personalului OLVG simt acelasi lucru despre ușurința utilizarii Muffy Baby. Scott spune că confortul și potrivirea acestuia sunt de neegalat: „Caștile pentru urechi se potrivesc perfect în jurul urechilor mici ale bebelușului și oferă protecție împotriva zgomotului puternic din interiorul unui scaner RMN. Se potrivesc bine și asigura copilului confort și stabilitate în interiorul aparatului.” Muffy Baby ajută la realizarea scanărilor perfecte, ceea ce face procesul de diagnosticare mult mai ușor. „În mai bine de douăzeci de ani în care am făcut această meserie, nu am văzut niciodată un produs atât de minunat și de eficient. Specialistul care lucrează direct cu copiii este și el extrem de mulțumit . Aș recomanda Muffy Baby oricui!”

Vezi produsul