6 din 10 Participanti la Festivaluri Sufera de Trauma Auditiva

Mai mult de jumătate dintre persoane, după un festival sau un concert, suferă uneori de probleme auditive, se arată într-un studiu al Alpine Hearing Protection. De aceea vom posta în acest articol o serie de inexactități minore cu privire la muzica tare. Acest lucru vă va motiva pentru a purta dopuri antifionice în acest sezon festival!

„Nivelul sonor la festivaluri și concerte este sigur pentru sănătatea auzului meu?”

Participantii la Festivaluri Sufera de Trauma Auditiva - Music and MoreDe la 80 dB urechea dvs. se poate deterior. Puteți asculta în condiții de siguranță la un nivel de zgomot de 80 dB timp de opt ore pe zi. Acest timp de siguranță este redus la jumătate la fiecare trei decibeli suplimentari. Muzica de la un concert sau festivaluri produce un sunet mediu de 103 dB . Dacă nu vă protejați auzul la un eveniment muzical, puteți suferi o vătămare permanentă a auzului în doar câteva minute. Afectarea auzului se manifestă sub diferite forme, cum ar fi hipersensibilitatea la sunet, sunetele distorsionate sau suferința unui bip permanent. Ultima tulburare este numita Tinnitus. Numărul de pacienți cu tinitus din întreaga lume crește în fiecare an. Acest lucru are un mare impact financiar asupra societății. Tinitul afectează productivitatea muncii datorită unei pierderi de concentrare, oboseală sau insomnie.

„Prevenirea afectării auzului este responsabilitatea organizatorilor de festival”

Mulți oameni cred că protejarea auzului lor în timpul unui  concert ramane responsabilitatea organizatorului festivalului sau a concertelor. Alpine Hearing Protection a cerut părerea unui expert în viața de noapte. „Există, desigur, anumite acorduri menite să reducă riscul de deteriorare a auzului, însă este naiv ca, în calitate de vizitator/participant, să ai încredere în anumite criterii propuse de organizatori. Luați-vă propria răspundere și protejați-vă „, sunt cuvintele primarului din Amsterdam, Shamiro van der Geld. Specialistul ORL, Jan van der Borden de la Spitalul BovenI din Participantii la Festivaluri Sufera de Trauma Auditiva - Music and MoreAmsterdam susține acest argument de a purta protecție auditivă: „Reducerea numărului de decibeli în timpul evenimentelor muzicale nu este, după părerea mea, o modalitate de a reduce numărul de cazuri de afectarea a auzului. Comparați acest lucru cu discuțiile despre riscurile de sănătate ale fumatului. De asemenea, interzicerea fumatului nu se dovedește a fi o soluție. Trebuie doar să fii foarte conștient de daunele cauzate auzului de zgomotul puternic și ce puteți face pentru a preveni acest lucru. “

„Ear plugs vă permite să vă bucurați cu adevărat de muzică

Peste 92 % din participantii la festival(dupa inchiderea concertului) sunt de acord in unanimitate ca cea mai buna solutie pentru prevenirea leziunilor auzului este utilizarea de  dopuri antifonice! În practică, acest lucru se întâmplă însă foarte rar, deoarece cel puțin 60%  dintre acestia nu poartă niciodată dopuri pentru urechi. Studiul Alpine a dezvăluit trei concepții greșite despre protecția auditivă, care ar putea explica aceste constatări contradictorii. De exemplu, oamenii cred că dopurile pentru urechi nu sunt destul de confortabile (35%), respondenții au arătat că se tem că nu vor Participantii la Festivaluri Sufera de Trauma Auditiva - Music and Moreputea conversa în timp ce purtau dopuri pentru urechi (20%) și că nu mai puteau să se bucure de muzică (19%).
Doar ca: Se întâmplă tocmai ca produsele de la Alpine să demozele toate aceste mituri! Unele dopuri de urechi din spumă, într-adevăr, nu vă permit să vă bucurați la fel de mult de un concert sau de un festival, însă filtrele pentru muzică sunt o poveste foarte diferită. Acestea vă oferă o bună protecție, păstrează calitatea sunetului și permit să auziți cu ușurință conversațiile. Datorită materialului termoplastic dezvoltat de Alpine, confortul este optim, iar dopurile pentru urechi pot fi purtate toată ziua.
În cele din urmă, scuza că „este foarte greu să găsești filtrul potrivit pentru urechi” este nevalidă, pentru că puteți găsi dopurile pentru urechi de la Alpine în magazinul nostru web sau in showroom Music and More.

 Deci, asigurați-vă că le aveți, astfel încât să vă puteți bucura de un sezon de festival fără griji!

Studiul a fost realizat în Olanda. Alpine este prezenta în mai mult de 50 de țări. Isi doreste sa stie că există o cunoaștere reala a riscurilor de zgomot puternic. Statisticele arata ca: „Cifrele pentru participantii la festivalului, cu deficiențe ale auzului, sunt deja îngrijorătoare în toara Europa, însă credem că aceste cifre sunt mult mai mari la nivel mondial”.
Comandați Alpine Music Safe protecția auditivă pentru acest sezon de festival aici! https://www.musicandmore.ro/alpine-music-safe.html/
* Cercetarea a fost efectuată într-un eșantion reprezentativ de 1.014 persoane din Olanda, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, în martie 2018. Rezultatele sunt redimensionate după sex și vârstă (Centraal Bureau voor de Statistiek 2017).