​Cele mai bune chitare electrice cu 7 corzi (2023)

Ne uităm la cele mai bune chitare cu șapte corzi de pe piață astăzi, potrivite pentru chitaristii de toate genurile

​Cumpărarea unei chitare noi este întotdeauna o alegere dificilă, este destul de complicată cu o chitară standard cu 6 corzi, așa că este de la sine înțeles că selectia celor mai bune chitare cu 7 corzi ar fi și mai dificilă. Cu atât de multe culori diferite, forme ale corpului, opțiuni de preluare și alte specificații ale mărcilor, este posibil să fii confuz cu privire la cea mai bună combinație pentru tine.

În această recenzie, ne uităm la cele mai bune 7 chitare cu șapte corzi​ de pe piață astăzi, potrivite pentru toate genurile. 

Am testat fiecare chitară printr-un amplificator Boss Katana-50 cu difuzoare stoc pentru a ne menține recenziile cât mai consistente. În timp ce am încercat să păstrăm setările neatinse, a trebuit să amestecăm puțin EQ-ul pentru a obține cele mai bune tonuri de la fiecare chitară. Am folosit tonuri curate, crunch și distors la toate chitarele și le-am judecat după redabilitate, tonuri, calitatea construcției și versatilitate.

Schecter Omen Extreme-7

O chitară bine construită, cu o redabilitate și caracteristici impresionante.

Aceasta este o alegere fantastică pentru chitaristi care caută un starter solid cu 7 corzi. Oferă tonuri agresive de la humbuckerele sale duale, o redabilitate excelentă de la gâtul său subțire și chiar versatilitatea divizării bobinei push pull.

Omen Extreme-7 este o chitară cu șapte corzi cu aspect foarte familiar și primitoare. După ce l-am testat pe larg, am descoperit că este perfect pentru începătorii care abia încep cu chitarele cu 7 corzi.

Am fost impresionați de cât de bine este reglata această chitară chiar din cutie. Configurarea din fabrică cu corzile Ernie Ball Slinky (0,011-0,056) a fost gata imediat.

Are același corp din mahon solid ca omologul său Omen Extreme cu 6 corzi, iar cel pe care l-am testat avea un finisaj complet negru. Pe partea superioară a corpului, există un strat de poliuretan transparent lucios, cu subtonuri de verde ușor, care îi conferă personalitate.

Griful înșurubat al lui Omen Extreme-7 este fabricat din arțar și are un profil C subțire cu o rază de 16 inchi pe care l-am găsit foarte confortabil. Lungimea scării de 26,5 inchi a gestionat foarte bine acordurile de cădere. Tastatura din lemn de trandafir arată frumos cu incrustații vectoriale Abalone/Pearloid. Există 24 de frete extra-jumbo și am descoperit că piulița Graph Tech XL Black Tusq combinată cu tunerile standard Schecter oferă o bună stabilitate de acordare.

Puntea Tune-O-Matic și string-through-body contribuie în mod semnificativ la sunetul Omen Extreme-7. Există mult pumn în sunet, cu bas profund și sustain bun.

Atât griful, cât și puntea au doze Humbucker Schecter Diamond Plus. Dozele ne-au impresionat prin tonul lor agresiv. Comenzile sunt versatile, cu două butoane de volum, un buton de ton cu bobină-split push-pull și un comutator cu comutare cu trei căi. Dar am constatat că dozele nu aveau claritate și articulație atunci când cântam hardcore și djent și nu am obținut strălucirea de top din tonurile noastre curate obișnuite.

În general, Omen Extreme este o chitară foarte bine construită, cu o redabilitate excepțională la prețul său. Este cea mai bună intrare în lumea chitarelor cu 7 corzi. Și dacă sunteți serios, luați în considerare actualizarea dozelor pentru tonuri mai profesionale.

Verdict: Schecter Omen Extreme-7 oferă tot ce poți obține sub 500 Euro. Construcția este solidă, arată fantastic și este plină de caracteristici. Jucabilitatea este excelentă, iar dozele oferă un ton agresiv. Specificațiile excepționale îl fac să merite cumpărat atât pentru chitaristi începători, cât și pentru chitaristi intermediari.

Ibanez Gio GRG7221M

Cu acest buget cu 7 corzi primești toate elementele de bază pentru a te scufunda în lumea chitarelor cu 7 corzi. Oferă un control tonal excelent, o senzație excelentă atât pentru chitaristi de ritm, cât și pentru cei solo și arată fantastic.

Ibanez ne-a surprins cu calitatea și capacitatea de redare a lui Gio GRG7221M. Este una dintre cele mai bune chitare de buget pe care le-am încercat, nu doar printre cele 7 corzi.

Gio GRG7221M are un corp solid de plop în forma standard de stil super-strat, pe care l-am găsit confortabil și ușor. Ne-a plăcut și finisajul lucios în albastru deschis metalic – strălucește pe scenă și arată plăcut.

Griful de arțar este înșurubat și are o rază de 15,75”, pe care am găsit-o perfect atât pentru ritm, cât și pentru solo. Tastatura este, de asemenea, din arțar, care are un aspect ușor cu incrustații simple cu puncte negre.

Există 24 de freturi jumbo care se simt standard pentru Ibanez, dar lungimea scării de 25,5 inchi a fost puțin scurtă pentru acordurile drop. Podul și tunerele emise de Ibanez sunt atât simple, cât și accesibile, dar mențin acordarea decent în ciuda piuliței de plastic.

Atât griful, cât și puntea au humbucker Infinity R, care sunt propriile doze ale lui Ibanez, și poate singurul neajuns al acestei chitare. Pentru o chitară sub 300 de dolari, nu aveam așteptări mari, așa că am fost mulțumiți de tonurile concentrate la mijloc, care le-am primit de la ei. Dar le lipsește claritatea, detaliile și puterea pe care ne-am așteptat de la chitare puțin mai scumpe.

Comenzile includ butoane pentru ton și volum și un comutator cu 5 căi care simulează divizarea dozei pentru o mai bună versatilitate. Testarea și cântatul acestei chitare a fost distractiv: este ușoară și ușor de adaptat, forma este bine gândită și, în timp ce dozele nu sunt clare, dar sunt suficiente pentru a face treaba.

Verdict: Ibanez Gio GRG7221M este o mașină djent de buget surprinzător de bine concepută. Reflectă capacitatea lui Ibanez de a face chitare la prețuri accesibile, cu foarte puține compromisuri. Chitara arată bine, confortabila și este versatilă, făcând-o o idee simplă la acest preț. Dacă aveți un buget, acest lucru va face treaba bine.

Strandberg Boden Prog NX 7

O chitară din era spațială cu o ergonomie de neegalat și un ton incredibil.

Aceste 7 corzi fără head întinde limitele a ceea ce este posibil cu construcția chitarei. Este unul dintre cele mai ergonomice modele de sunet de pe piață și oferă tonuri superbe, cu o stabilitate de acordare de neegalat chiar și atunci când este reglat în drop.
Când am ținut prima dată Strandberg Boden Prog NX 7, am putut spune că era ceva deosebit de futurist în el. Acest lucru nu se simțea ca niciuna dintre celelalte chitare cu care suntem obișnuiți să cântăm, de la designul unic fără head până la corpul cu camere ultra-ușoare.

Noul model NX este mai bun decât originalul din aproape toate punctele de vedere – o ergonomie mai bună pentru o mai bună jucabilitate și materiale mai durabile pentru cei conștienți de mediu. Am descoperit că forma corpului este foarte confortabilă, curbele făcându-l potrivit pentru orice stil de joc. Teșirea îmbunătățită a brațului de pe NX s-a simțit bine, permițându-ne să ne jucăm mai mult fără să ne simțim obosiți.

Placa Richlite multi-scale s-a simțit netedă și robustă. Cele 24 de freturi jumbo din oțel inoxidabil care se desfășoară pe lungimea scalei de 25,5″-26,25″ într-un model în evantai au fost ușor de cantat și au scos în evidență nuanțe mai bune în timpul solo. Profilul EndurNeck se potrivește bine mâinilor noastre, iar articulația conturată a grifului ne-a oferit acces ușor la toate freturile superioare.

Punctul culminant al acestui model este, fără îndoială, dozele Fishman Fluence, care sunt unele dintre preferatele noastre. Aceste doze sună întotdeauna fantastic, dar sunt bine completate de corpul Sassafras. Articulațiile clare și detaliate chiar și la setări de amplificare super-înaltă și vocea duală fac aceste pickup-uri perfecte pentru orice gen.

Am testat acest lucru cu niște Meshuggah, și fiecare sunet a sunat brutal fără a fi nevoie să ne împingeți prea tare amplificatorul. Când am încercat să cântăm niște jazz curat la „Voice 2”, a fost la fel de bun – un sunet în mare parte neutru, dar high-end-ul a fost eliminat.

Am descoperit că noua punte tremolo este mult îmbunătățită, permițând o configurare mai ușoară și o stabilitate mai bună a reglajului chiar și cu bombe de scufundare. Iar instrumentul multiplu inclus se atașează magnetic la spatele capului și este incredibil de util. Dar ceea ce face ca Strandberg să fie special nu sunt capul de afiș – este atenția minusculoasă la detalii.

Verdict: Strandberg Boden Prog NX 7 este probabil chitara perfectă pentru chitaristul modern. Având în vedere, durabilitatea, incredibil de ergonomică și echipată cu doze Fishman versatile, cu această chitară poti cânta orice aveți nevoie. Deși este scumpa, merită dacă ești serios să ai o chitară de ultimă generație cu o redabilitate excelentă.

PRS SE Mark Holcomb SVN

Chitara definitivă pentru fiecare chitarist djent, la un preț accesibil.

Modelul semnăturii chitaristului Mark Holcomb de la Periphery și o alegere excelentă pentru chitaristii care doresc să utilizeze tonul și stilul său. Este încărcat cu doze premium Seymour Duncan și este cu ușurință unul dintre cele mai bune modele cu 7 corzi.
Dacă sunteți în căutarea unui 7 corzi, probabil că ați ascultat Periphery la un moment dat – unul dintre pionierii djent. Semnătura PRS cu șase corzi a lui Mark Holcomb este una dintre cele mai bine vândute chitare ale lor.

Când l-am despachetat din geanta standard PRS, finisajul lucios frumos al blatului său de arțar matlasat a ieșit imediat în evidență. Iar incrustațiile Birds de pe panou au arătat la fel de bine cum era de așteptat de la PRS.

Mark Holcomb SVN are un corp de mahon testat și testat, cu un gât de arțar, care ni s-a părut foarte robust. Profilul gâtului lat și subțire s-a simțit instantaneu confortabil, în timp ce placa plată din abanos cu raza de 20 inchi părea perfectă pentru mărunțirea pricepută. Lungimea scării de 26,5 inchi și tunerele PRS au gestionat foarte bine acordurile de drop, chiar și atunci când ne-am reglat în jos pentru a drop G.

Desigur, primul lucru pe care am vrut să-l cântăm la această chitară a fost It’s Only Smiles de la Periphery și suna (și simțea) fidel cu originalul. Setul Seymour Duncan Alpha și Omega scoate în evidență claritate și nuanță, așa cum o fac foarte puține pickup-uri pasive, cu medii agresive care trec prin mix și un joase puternic.

Poate că singura noastră plângere ar fi cele câteva compromisuri de reducere a costurilor – o piuliță din plastic și o electronică internă slabă care ar putea fi înlocuită cu ușurință cu altele mai bune. Dar acestea sunt soluții ușoare, cu costuri reduse, care nu ne-au împiedicat să ne bucurăm de frumusețea acestui instrument bine făcut. Pentru noi este clar de ce aceasta este arma aleasă de Mark pentru jocul său virtuoz.

ESP LTD EC-257

Această chitară fantastică cu 7 corzi este unul dintre cele mai bune modele în stil LP pe care le veți găsi astăzi. Are un aspect amenințător cu finisajul său mat, iar pickup-urile ESP îl fac o adevărată armă pentru jucătorii de metal.
LTD EC-257 este interpretarea de către ESP a unui Les Paul cu 7 corzi, care funcționează bine și este relativ accesibil. Dacă preferați forma emblematică rotunjită, dar aveți nevoie de una care să fie capabilă de metal hardcore, aceasta este creată pentru dvs.

Senzația este diferită de majoritatea celor 7 corzi concepute pentru mărunțire, deoarece acesta are un gât mai rotund, iar corpul cu un singur cutaway este o schimbare binevenită față de majoritatea super-straturilor.

Finisajul mat satinat complet negru oferă acestei chitare o textură netedă și un aspect izbitor. Satinul acoperă întregul corp din mahon solid, cu dungi albe conturează partea din față a chitarei.

Am descoperit că griful din mahon din 3 piese este fixat cu lipici, ca majoritatea Les Paul. După cum era de așteptat, EC-257 a oferit o susținere mai bună în testele noastre datorită construcției sale. Forma gâtului este în U subțire cu o rază de 15,74″ și am găsit că este foarte confortabil pentru acorduri. Tastatura este Jatoba prăjită, cu incrustații de steag Pearloid care se potrivesc bine designului. Satinul s-a simțit excelent, mai ales în spatele gâtului.

Există 22 de freturi extra-jumbo și lungimea scării este de 25,5”, ceea ce am găsit că este un mijloc bun pentru un acord bun în jos și o redabilitate pentru această formă a corpului. Tunerele de stoc LTD și o punte Tune-O-Matic cu un cordar pentru bară de oprire completează pachetul și au fost suficient de stabile pe parcursul testelor noastre.
Dozele pentru gat și punte sunt ESP LH-150N și, respectiv, ESP LH-150B. Nu am fost uimiți de aceste doze pasive, deoarece le lipseau nuanța, dar își fac treaba. Comenzile includ un comutator cu trei căi, două comenzi de volum și un control de ton cu împărțire a bobinei push-pull. Tonurile curate sună decent, dar tonurile distorsionate erau puțin tulburi pentru urechile noastre.

Ibanez RG7421

Combinând stilul vintage și calitatea cu metalul modern.

chitaristii care caută un 7 corzi la preț accesibil care oferă o calitate mai bună decât media și atenție la detalii vor adora acest Ibanez. Are un design simplu și lasă tonurile să vorbească.
În timp ce seria Gio este destinată chitaristilor cu buget redus, RG7421 este cu un pas înainte ca specificații și calitate în aproape orice fel. Hardware-ul mai bun, electronica mai bună și o mai bună redare ne-au impresionat, făcând acest lucru ideal pentru jucătorul intermediar.

Ne-a plăcut finisajul acestei chitare – corpul din mahon din 4 piese are un finisaj din poliuretan satinat de nuc. Puteți vedea granulația lemnului sub finisaj și chiar îmbinările dintre piesele individuale. Construcția asimetrică din lemn îi conferă un caracter vizual deosebit.

Griful din 3 piese de arțar este fixat pe corp cu un toc neted. Forma grifului este Wizard II-7 de la Ibanez cu o rază de 15,75”, pe care l-am găsit confortabil și ideal pentru solo.

Tastatura este Jatoba cu incrustații simple de puncte perlate, are 24 de freturi jumbo și o lungime a scării de 25,5″. Deși scara nu a fost cea mai bună cu acorduri joase, redarea generală a fost grozavă. The

Tunerele stoc combinate cu puntea fixă ​​cu șapte șei individuale au fost fiabile și stabile în timpul testelor noastre, dar piulița este din plastic. Griful și bridge-urile sunt ambele Humbucker Quantum Ceramic, despre care am găsit că au funcționat bine în diferite setări de amplificatoare și au fost mai bune decât așteptările noastre la acest interval de preț.

Controalele sunt un buton de volum și unul de ton, împreună cu un comutator cu 5 căi care face o treabă grozavă de a emula divizarea dozei. Pe baza testelor noastre, orice tip de metal ar suna bine pe această chitară, iar solo-urile sună clar și strălucitor.

Ibanez RG7421 este un excelent 7 corzi cu un caracter vintage, dar oferă tonuri zdrobitoare de metal modern. Include specificații excelente într-un pachet accesibil. Gâtul Wizard II al lui Ibanez oferă o abordare incredibilă, iar dozele ne-au depășit așteptările.

Gânduri finale despre cele mai bune chitare cu 7 corzi

Chitarele cu șapte corzi adaugă un strat suplimentar de caracter și complexitate performanței oricărui chitarist; sunt relevante în special în heavy metal, dar folosite chiar și în jazz și muzica populară. Obținerea unui 7 corzi în urmă cu două decenii era destul de costisitoare, dar acum sunt mai accesibile ca niciodată, cu o producție și un control al calității incredibil.

În rezumat, Schecter Omen Extreme-7​ a câștigat premiul nostru pentru cea mai bună valoare pentru specificații incredibil de echilibrate, iar Ibanez Gio GRG7221M este cea mai bună alegere pentru buget, perfectă pentru începători. Dar dacă doriți să cheltuiți pentru tot ce este mai bun, alegerea noastra este Strandberg Boden Prog NX 7 – o minune în ingineria chitarelor.

Sursa articolului: https://killerguitarrigs.com/best-7-string-guitars/