Care este diferența dintre o mașină de fum, o mașină de ceață și o mașină de ceață densă?

Care este diferența dintre o mașină de fum, o mașină de ceață și o mașină de ceață scăzută?

Suntem adesea întrebați care este diferența dintre aceste trei aparate de efecte speciale. Așadar, ne-am gândit să pregătim acest ghid rapid pentru a explica care sunt diferențele cheie și ce mașină ar trebui să utilizați pentru a crea efectul dorit.

MAȘINA DE FUM

Mașinile de fum, folosesc un fluid special pentru a produce fum alb gros pentru a crea un efect vizual impresionant. Ele vin adesea cu o telecomandă pentru a controla volumul de fum produs, precum și durata. Mașinile de fum produc un efect similar cu cele cu ceață, totuși fumul încălzit produs de mașinile de fum se ridică și se disipă în jurul camerei, în timp ce mașinile cu ceață densă produc particule lichide reci, iar ceața rămâne aproape de sol.

Substanta: lichid de fum
Emisie: fum
Particule: fum
Folosiți aparate de fum pentru: spectacole, concerte, petreceri, efecte. Utilizați atunci când doriți ca întreaga cameră să fie acoperita de fum, mai degrabă decât doar de ceață.

MAȘINĂ DE CEAȚĂ

O mașină cu ceață densa (similară cu mașinile cu gheață uscată) produce o ceață groasă, opacă, care rămâne aproape de sol pentru a crea un efect de „mers pe nori”. Mașinile de ceață creează acest efect prin răcirea fluidului prin particule lichide. O mașină de ceață joasă creează de obicei o explozie intensă de ceață, mai degrabă decât o difuzie. Efectul unui dispozitiv de ceață scăzută este similar cu cel al unei mașini de fum – ambele sunt proiectate pentru a crea un efect vizual, în timp ce o mașină de ceață este proiectată pentru a sublinia alte efecte, cum ar fi fasciculele de iluminare sau laserele.

Există două tipuri principale de mașini cu ceață scăzută:

O mașină de gheață uscată – aceasta folosește gheață uscată solidă și apă. Este o metodă mai simplă, dar nu are durata de rulare ca mașina criogenică.
O mașină criogenică – aceasta utilizează un lichid, cum ar fi gazul CO2 lichid și are un efect de durată mai lungă.
Substanta: gheață carbonică sau gaz CO2 lichid (în funcție de tipul de mașină)
Emisie: ceață joasă
Particule: picături lichide
Utilizați o mașină de ceață scăzută pentru: nunți (în special pentru primul dans), spectacole, teatre, petreceri de Halloween.

MAȘINĂ DE HAZE

Mașinile de ceață, cunoscute și sub numele de „hazers”, pot fi pe bază de ulei sau apă și sunt folosite pentru a completa efectele de iluminare. Aparatele de ceață creează o ceață fină și subtilă cu un timp lung de „suspensie” – particulele rămân în aer mult timp înainte de a se disipa, făcându-le ideale pentru utilizare la spectacole și concerte. Acestea produc un efect mult mai fin și mai puțin vizibil decât mașinile cu fum sau ceață scăzută, deoarece sunt concepute pentru a sublinia efectele luminii, permițându-vă să vedeți razele și modelele pe care nu le-ați vedea în mod normal.

Substanta: lichid de ceață
Emisie: ceață fină / ceață
Particule: picături lichide
Utilizați aparate de ceață pentru: spectacole, concerte, festivaluri și oriunde doriți să subliniați efectele de lumină sau să creați o atmosferă cu ceață. Perfecta pentru atunci când nu doriți efectul gros, opac al unei mașini de fum sau al unei mașini cu ceață joasa.

Pentru oricare dintre aceste mașini, există o mare diferență între versiunile mai ieftine și mașinile de calitate profesională. Dacă vrei o performanță de calitate și de încredere la evenimentul tău, asigură-te că mergi pe varianta din urmă. Acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să plătiți mai mult, dar cu siguranță veți obține un raport calitate-preț mai bun. Mașinile de calitate profesională au de obicei un ciclu automat continuu, ceea ce înseamnă că pot funcționa continuu, fără a fi nevoie să se oprească.

Pentru mai multe informații despre închirierea sau achizitia de mașini de fum, ceață scăzută sau ceață disipata, contactați astăzi echipa noastră

Inchiriaza aici: Zebra Music