Tastaturile portabile rămân o categorie in creștere în 2022.

Mici, bogate în funcții, versatile – tastaturile portabile oferă cea mai buna alegere pentru banii investiti și sunt o componentă de succes între componentele muzicienilor care interpretează și compun.

Ce modele de tastaturi portabile sunt cele mai vândute în prezent?

Korg EK-50 o alegere constantă datorită interfetei de control ușor de utilizat, difuzoarelor încorporate și prețul accesibil.N

Noua tastatură Roland E-X50 Arranger, introdusă în iunie, a devenit rapid unul dintre cele mai populare modele ale anului. Combină tehnologia de sunet Roland cu un nou motor de ritmuri care creează un acompaniament interactiv și real. 

Roland GO:KEYS este, de asemenea, un favorit cu asepctul sau elegant, capacitatea de conectare Bluetooth și funcția „Loop Mix” care facilitează oricui să înceapă să facă muzică – nu este nevoie de experiență.

Yamaha PSR-EW310 este un „jucator” de top din această categorie. Dispune de 76 de taste, ceea ce îl face să iasă în evidență pe piața de tastaturi portabile. Gama suplimentară de taste o face atractivă nu numai pentru începători, ci și pentru cei avansați, care abordează un repertoriu care necesită mai mult decât configurația standard de 61 de taste.

Din seria tastaturilor Casiotone, în special Casio CT-S300, CT-S500 și CT-S1000V, sunt cele mai vândute din această categorie.

Tastaturile portabile includ adesea o intrare pentru microfon, difuzoare la bord și o bibliotecă mare de stiluri muzicale pentru a atrage atât pasionații, cât și profesioniști. Roland E-X50 dispune de o intrare pentru microfon cu efecte pentru a îmbunătăți vocea, difuzoare puternice care sunt, de asemenea, activate Bluetooth pentru streaming audio de pe un dispozitiv mobil, plus capacitatea de a edita stilurile integrate cu software personalizat și de a descărca stiluri noi prin Roland Cloud, așa că va fi mereu la curent cu tendințele muzicale actuale.

Casiotone reprezintă un mare pas înainte în design, tehnologie și caracteristici. Din punct de vedere al designului, aceste instrumente au un aspect modern și minimalist, cu o interfață intuitivă și elegantă centrată în jurul unui LCD grafic luminos. Pe lângă tonurile încorporate de înaltă calitate sunt disponibile si functiile Audio Bluetooth și MIDI.

Ce tendințe definesc acest segment de piață în 2022?

Ca toate celelalte piețe de tehnologie, deficitul de cipuri a afectat instrumentele muzicale electronice, forțând unii producători să-și modifice gama de produse. Livrarea a devenit, de asemenea, mai imprevizibilă, ceea ce poate duce la întârzieri. Din fericire, Casio s-a adaptat rapid, introducând produse noi și furnizând instrumentele în timp util.

Odată cu succesul înregistrat de tastaturile din seria Roland GO din ultimii ani, noul E-X50 ofera calitatea pe care Roland si-a dorit să le ofere clienților într-un interval de preț accesibil.

KORG isi doresc să crească din nou în anul viitor. Singura barieră a fost lipsa de aprovizionare. Cererea rămâne puternică și KORG doreste sa livreze produse cu componentele de calitate și fiabile, in scurt timp.

Marele punct culminant pentru Casio din acest an a fost Casiotone CT-S1000V. Acest model este primul de acest gen și dispune de sinteză vocală polifonică cu o gamă largă de sunete vocale. Această abordare unică a fost o oferta incredibilă pentru muzicieni, oferindu-le o nouă voce pentru muzica lor.

Ce ne pregates de sarbatori?

Odată cu apropierea rapidă a sărbătorilor, ne așteptăm să vedem o creștere a cerintelor de catre clientii ce vor sa faca parte din generația viitoare de pianiști care dețin un instrument nou-nouț.

Odată cu revenirea de sarbatorii a muzicii live în multe locații, muzicienii au fost dornici să „reîntoarcă pe scena” și să cânte. Tastaturile portabile precum seria GO și E-X50 oferă o platformă accesibilă pentru o mare varietate de interpreti de muzică. Am observat o creștere pozitivă în acest segment și așteptăm cu nerăbdare aceasta perioada.