Ce Sisteme De Lumini Folosim La Show-uri Live ?

Iluminarea si sistemele de iluminare pentru show-uri live - Introducere - Music and More

Înainte de a studia această problemă, trebuie să ne gândim cât de mulți spectatori și în câte zone ale scenei se pot instala corpuri de iluminat, atunci când doriți să proiectați. Este foarte important de asemenea ca designerul/ tehnicianul de lumini să comunice cu artistul înainte de începerea show-ului toate detaliile necesare pentru un show reușit.

Mulți presupun că lumina este în primul rând pentru public. De fapt, acest lucru nu este corect. Efectul de iluminat, pe lângă audiență, trebuie să pună accent și pe cântăreț, pe trupă sau pe orchestră.

Lumina de fundal poate crea un sentiment misterios, deoarece în proiectarea iluminatului trebuie să ne gândim evident și la unghiul vizual al publicului. Atunci când fasciculul este proiectat pe artist, publicul nu va putea distinge clar chipul respectivului/ei, creând astfel un efect unic, aproape mistic.

Iluminarea de fundal poate crea și un tip de intrare dramatică în cazul în care lumina pare să emită de la prezentator. Cu toate acestea, acest tip de iluminare în scenă nu este probabil ideal pentru întreaga prezentare, deoarece participanții nu vor putea să vadă clar reprezentația și astfel vor pierde conexiunea cu artistul.

De asemnea, puteți face niște lucruri foarte creative folosind mai multe culori și amestecuri. Prin experimentare, puteți găsi combinația de culori ideală pentru a crea efectul și tonul dorit.

Un design de iluminat excelent poate amplifica mesajul transmis de artist pe scenă și atmosfera pe care acesta încearcă să o creeze prin muzica sa. Pe scenă, unele lumini trebuie să fie setate numai pentru cântăreț, iar odată cu schimbările diferitelor pasaje muzicale, fasciculul de deasupra scenei trebuie să se alinieze conform acestora.

Alege acum modelele de corpuri de iluminat și alte efecte de lumină care ți se potrivesc din oferta noastră: https://tinyurl.com/y4x3x5rz