Cel mai bun echipament de înregistrare pentru chitară (opțiuni la prețuri accesibile)

Nu pentru mulți dintre noi chitara a depășit un hobby și a devenit o profesie. A cânta la chitară pentru distracție este oricum scump, deoarece trebuie să cumperi tot echipamentul. Odată ce adăugați înregistrarea în aceasta ecuație, cheltuielile cresc considerabil.

Pentru începători, cheltuirea unor sume uriașe de bani pentru a obține o configurație decentă de înregistrare nu este realistă. În plus, pur și simplu nu este necesar. Începătorii care au un buget redus pot obține niște înregistrări de bună calitate fără a cheltui o mulțime de bani.

Se poate înregistra cu un echipament accesibil?

Unii oameni se vor întreba cât de mult trebuie să investească pentru a face înregistrări bune. S-ar putea să vă întrebați chiar dacă puteți obține înregistrări profesionale acasă fără a cheltui mulți bani. Raspunsul este da„. Pe măsură ce timpul a trecut, echipamentul de înregistrare a devenit mai bun și mai accesibil. Evident, cu cât trebuie să cheltuiți mai mulți bani, cu atât puteți cumpăra mai multe echipamente de ultimă generație, dar s-au făcut o mulțime de înregistrări profesionale si cu un buget redus. Un microfon care costă sub 100 euro poate oferi o înregistrare suficient de bună pentru a fi utilizată într-o versiune comercială, dacă știi cum să-l folosești.

De ce echipamentul nu este cel mai important aspect

Ați auzit vreodată de expresia „toate echipamentele, dar nici o idee?” Aceasta este una dintre cele mai bune moduri de a descrie de ce echipamentul nu este cel mai important aspect al unei înregistrări. Puteți avea cel mai bun microfon din lume, dar dacă vă instalați într-un spațiu zgomotos, înregistrarea poate fi groaznică.

Înregistrarea este un amestec de lucruri diferite. Desigur, există un prag minim în ceea ce privește calitatea microfonului (și a altor echipamente). Aveți nevoie de produse cu suficientă fidelitate audio pe care să le puteți auzi clar și clar…, cu toate acestea, un microfon mai scump nu garantează o înregistrare mai bună. Să știi cum să folosești echipamentul, spațiul în care alegi să înregistrezi și felul în care cânți la instrument în sine sunt toate probabil mai importante. Toate aceste aspecte trebuie să fie corecte dacă intenționați să creați o înregistrare potrivită pentru lansare

Echipamente de înregistrare pentru chitară

Am ales niște echipamente de înregistrare bugetare, care sunt bune pentru început. Fie că ești un chitarist profesionist, si  in începător in înregistrări audio, fie că ești un chitarist incepator și te interesează să înregistrezi în timp ce înveți.

Microfonul

Un microfon USB este, fără îndoială, cel mai simplu mod de a putea face rapid înregistrări de înaltă calitate. Deși există o mulțime de dezbateri cu privire la faptul dacă microfoanele USB sunt preferate altor tipuri de microfoane, este recomandat sa alegem un microfon USB de un buget mediu.

Interfață audio USB

Există câteva interfețe audio care sunt bune pentru cei cu buget redus. Cu toate acestea, o combinație între preț și simplitate, precum și faptul ca aceasta interfata sa fie făcută de un brand este un criteriu de urmat.

Acesta interfata audio transformă semnalul de la un microfon, care este conectat prin XLR la portul USB, într-un semnal care poate fi procesat prin software-ul pe care-l alegeți să înregistrați. Puteți alege între utilizarea modurilor de înregistrare stereo sau mono.

Panouri acustice

Panourile acustice pot fi una dintre cele mai eficiente modalități de a cheltui o sumă mică de bani și de a avea un impact mare asupra înregistrărilor dvs.

Recorder portabil pentru chitară

Utilizarea unui reportofon portabil este o modalitate foarte convenabilă de a face înregistrări atunci când sunteți în deplasare.Este ideal pentru a salva o idee muzicala. Nu acesta este modul în care vă recomandăm să faceți înregistrări acasă, deoarece un laptop sau un computer poate oferi o capacitate mult mai mare decât un recorder digital. Acestea fiind spuse, aceste tipuri de produse pot fi minunate pentru a pleca în turneu sau pentru sesiuni de exersare cu trupa ta.

Digital Audio Workstation

DAW înseamnă Digital Audio Workstation. Acesta este practic software-ul pe care vei înregistra. Software-uri profesionale precum Pro Tools și Logic sunt doar pentru utilizatorii de Mac și, deși acestea sunt niște programe foarte puternice, dar sunt scumpe.

Pentru aplicații de bază puteți utiliza Audacity. Audacity este complet gratuit și are unele efecte încorporate. Vă permite să faceți elementele de bază, cum ar fi „încărcarea și închiderea” audio și exportul în diferite tipuri de fișiere.

Audacity

Puteti utiliza si Cubase, Studio One, Ableton, FL Studio or Reaper. Aceste daw-uri sunt cele mai potrivite pentru inregistrari si editari audio

Alte echipamente

  • Cabluri (XLR la USB, Jack / Jack)
  • Tuner
  • Doze ( in cazul in care utilizati chitara acustica)
  • Laptop sau Computer


Concluzie: Există o mulțime de echipamente bune pe piață pentru inregistrarea chitarei. Problema este că pentru fiecare echipament audio sa gasesti produsul potrivit care „face dreptate” chitarei tale, la prețuri accesibile.