Cel mai simplu mod de a vă înregistra sintetizatorul

Fie că faci muzică cu câteva sintetizatoare, unități modulare sau un rack cu tastaturi probabil te-ai gândit să pui câteva dintre acele bipuri și boop-uri pe bandă electronica.

Deși s-ar putea să vă simțiți confortabil să operați o serie de butoane și comutatoare, învățarea trăsăturilor și dezavantajelor echipamentului de înregistrare poate fi descurajantă. Dar nu vă temeți: acest articol de mai sus va prezenta o soluție simplificată pentru înregistrarea sintetizatoarelor dvs. Vom detalia, de asemenea, câteva upgrade-uri care merită luate în considerare și câteva trucuri suplimentare interesante de încercat.

De ce aveti nevoie

  • O interfață audio și/sau un mixer USB (orice mixer cu o interfață audio USB încorporată)
  • Difuzoare și/sau căști pentru monitorizare
  • Cabluri pentru a vă conecta instrumentele la difuzoarele
  • Software de înregistrare (cunoscut ca DAW sau Digital Audio Workstation)

Alegerea unei interfețe audio și/sau mixer

Dacă instalația dvs. este mică și încercați să înregistrați doar un sintetizator, nu există o modalitate mai ușoară de a o conecta la computer sintetitazatoul decât printr-o interfață audio, cu două canale. Dacă sunteți în căutarea unei alternative mai puțin costisitoare, puteti opta pentru PreSonus AudioBox iOne sau Roland Rubix 22

Dacă veti utiliza mai multe sintetizatoare în viitorul apropiat, puteți utiliza un mixer standard echipat cu interfața USB pentru a conecta mai multe sintetizatoare gata pentru înregistrare. Puteti utiliza mixerul Allen & Heath ZEDi-10  pentru a mări numarul de canale si pentru conectare la interfața audio – dar, orice mixer ar putea funcționa. Sau, poti combina un mixer analog cu o interfață audio digitală.


Când vine vorba de a alege ceea ce este potrivit pentru dvs., va trebui mai întâi să decideți de câte canale aveți nevoie și ce tipuri de intrări necesită dispozitivele dvs. Mixerele pot fi găsite cu oriunde de la două canale la 32 sau mai multe, cu mai multe tipuri de intrări audio disponibile. Majoritatea sintetizatoarelor folosesc conexiuni TRS simple la nivel de linie, deci nu aveți neapărat nevoie de preamplificatoare de microfon cu intrări XLR, dar majoritatea mixerelor le oferă standard impreuna cu intrările de linie. Mufele RCA neechilibrate sau intrările pentru instrumente Hi-Z pot fi utile pentru conectarea chitarelor și a anumitor echipamente vintage.

Odată ce v-ați stabilit cu privire la dimensiunea mixerului pe care îl căutați, luați în considerare orice alte caracteristici de care ați putea avea nevoie. Doriți egalizatoare parametrice complete cu patru benzi pe fiecare canal sau vă puteți descurca doar cu un buton de corectie: joase si inalte? Vă atrag efectele ntegrate sau preferați trimiteri auxiliare pentru integrarea propriilor efecte? Și, în timp ce faderele cu lansare lungă sunt cool, ați economisi mai degrabă puțin spațiu pe birou și ați opta pentru butoane simple cu rotire?

Indiferent cum arată mixerul tău ideal, unii dintre cei mai importanți factori la care trebuie să te uiți sunt capabilitățile conexiunii USB care îți vor permite să înregistrezi pe computer. Unele modele sunt capabile doar să înregistreze mixul master cu două piste, în timp ce altele pot scoate fiecare canal în mod discret (pre- sau post-EQ), oferindu-vă mai mult control asupra mixării ulterioare. Și, bineînțeles, rata de eșantionare și rezolutia de biți vor determina calitatea audio pe care o puteți înregistra (de la la minimum 44,1 kHz/24 de biți).

Configurarea este totul

Începeți prin a conecta ieșirile sintetizatoarelor la intrările interfeței audio sau ale mixerului. Apoi, conectați o pereche de boxe la ieșirile principale din stânga și dreapta (sau căștile la mufa pentru căști). Începeți cu volumul principal scăzut și cântați la instrumente pentru a vă asigura că semnalul ajunge la ieșiri. Dacă nu auziți nimic, măriți volumul canalului (prin butonul volum sau fader) și asigurați-vă că nu este dezactivat canalul audio și că nici un pad (butonul pad de la mixer) nu este activat. La unele modele de mixere, poate fi necesar să atribuiți manual fiecare canal ieșirii master.

Înainte de a putea înregistra efectiv, va trebui să vă faceți interfața sau mixerul USB să „vorbească” cu computerul. În primul rând, asigurați-vă că sistemul dvs. de operare este actualizat și instalați cele mai recente drivere pentru mixerul dvs. – acest lucru se poate întâmpla automat când îl conectați sau poate fi necesar să le instalați de pe un CD inclus sau să le descărcați de pe site-ul web al producătorului. Apoi, deschideți preferințele audio în software-ul de înregistrare (DAW) și selectați driverele pe care tocmai le-ați descărcat în loc de cele implicite (placa de sunet interna a computerului). Asigurați-vă că intrările și ieșirile corespund interfeței sau mixerului USB.

În cele din urmă, creați câte piste aveți nevoie pentru a înregistra – indiferent dacă este o singură pistă stereo pentru a capta întregul mix sau piese individuale pentru fiecare canal. Atribuiți intrarea fiecărei piese canalului de mixer corespunzător și armați-le (functia REC din DAW si ulterior butonul REC de la mixer) pentru înregistrare. Există multe modalități de a evita latența atunci când utilizați o interfață. Un truc, dacă utilizați un mixer USB, este necesar să dezactivați monitorizarea intrării în DAW, astfel încât să puteți monitoriza direct din mixer. Dacă cântați împreună cu un metronom sau un track preinregistrat, asigurați-vă că este direcționat către mixer nu catre interfata audio, astfel încât să îl puteți auzi împreună cu sintetizatoarele dvs.

Următorul nivel: Interfață Pro cu MIDI + Outboard Gear

În timp ce mixerele USB sunt o modalitate convenabilă de a începe, în cele din urmă s-ar putea să aveți chef să treceți la un sistem mai versatil, cu o calitate mai bună a sunetului. Preamplificatoarele și convertoarele audio digitale din interfețele profesionale sunt adesea de calitate superioară, iar conexiunile mai rapide precum USB 3.0 și Thunderbolt înseamnă mai puțină latență și performanță mai fluidă. Multe interfețe includ, de asemenea, conectivitate MIDI, care vă permite să înregistrați fiecare detaliu al performanței dvs. pentru a le edita mai târziu sau a le reda cu un alt sintetizator.

Poate cel mai mare beneficiu al interfețelor de sine stătătoare este că vă permit să utilizați orice echipament care vă place, în loc să aveți întreaga cale de semnal integrată într-o singură unitate. La fel ca la construirea unui sintetizator modular, veți putea să alegeți doar componentele dorite: o unitate plină de preamplificatoare de tip boutique, o unitate de multi-efecte montată în rack, un reverb real cu arc – chiar sau o consolă completă analogică. Adăugarea unui patchbay la configurație vă poate face controlul echipamentului mult mai ușor.

Înainte de a vă „scufunda” în echipamentele profesionale de înregistrare, libertatea nou găsită prin utilizarea de echipamente compacte ofera un control optimizat.  In cazul echipamentelor sofisticate, veți avea nevoie de cunoștințe avansate pentru a urmări mai multe căi de intrare, inserții hardware și, în special, monitorizare.

Viziteaza categoria Home Studio si alege echipamentul adecvat

Sursa articolului: https://reverb.com/news/the-easiest-way-to-record-your-synthesizer-and-other-electronic-recording-tips