Cele mai bune amplificatoare de chitară acustică din 2022


Lăsați-vă tonul chitarei acustice să strălucească.

Deși știm că chitarile acustice sunt capabile de un volum acustic serios fără nicio amplificare, va exista întotdeauna un moment când ai nevoie de un pic mai mult. S-ar putea să ieșiți în stradă sâmbătă dimineața, sau este posibil să aveți un mic concert la cafeneaua locală. În orice caz, capacitatea de a amplifica o chitară acustică este extrem de importanta. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de unul dintre cele mai bune amplificatoare de chitară acustică.

Deși ați putea folosi din punct de vedere tehnic un amplificator de chitară electrică, există o subcategorie de amplificatoare dedicată în întregime chitarelor acustice. Aici vă vom arăta unele dintre cele mai bune amplificatoare de chitară acustică și vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să-l alegeți pe cel care vi se potrivește.


Există câteva cerințe de bază, obligatorii, de la un amplificator de chitară acustică, și anume să aibă un sunet clar și pătrunzător, care permite tonului natural al chitarei să strălucească. Să fie construit pentru a fi transportat cu usurinta. Să puteți conecta un microfon, făcându-l partenerul ideal pentru cântăreți de strada.

Locul 1. Boss Acoustic Singer Live
Cel mai bun amplificator de chitară acustică pentru sunet și spectacole mici

Am optat pentru Boss Acoustic Singer Live ca alegere, deoarece oferă tot ceea ce ai putea avea nevoie în ceea ce privește funcționalitatea, cu niște efecte Boss uimitoare incluse/on-board, la un preț care credem că este extrem de atractiv. Boss Acoustic Singer s-ar putea să nu arate foarte actual  în comparație cu Blackstar Sonnet sau Fender Acoustic Pro, dar pentru sunet pur și practic, a fost alegerea perfectă pentru noi.

Fiind un instrument all-in-one, acest amplificator combină două canale separate – unul pentru chitară și unul pentru voce – și oferă o grămadă de ajustari cu adevărat utile. Ne-a plăcut looper-ul încorporat, în special, pentru a crea acele sesiuni solo în stil Ed Sheeran, în timp ce efectele incluse sună la fel de bine pe cât te-ai aștepta de la Boss.

Nu există prea multe de ce să displacă la acest amplificator. Face ceea ce promite foarte bine, are multă conectivitate și un sunet superb care elimină o parte din acel ton inerent în stil piezo.

Locul 2. AER Compact 60
Calitate superioară de la specialiștii în amplificatoare pentru chitară acustică

AER Compact 60 este unul dintre cele mai cunoscute amplificatoare de chitară acustică de pe piață. Acum, la a patra generație, oferă utilizatorilor două canale separate – unul cu XLR și unul cu mufă jack – ceea ce înseamnă că se va potrivi perfect vocii si chitarei, în timp ce EQ-urile dedicate pentru fiecare secțiune înseamnă că puteți obține un sunet așa cum vă doriți.

O mică selecție de efecte integrate precum: reverb, delay și chorus, înseamnă că puteți adăuga puțină strălucire sunetului, iar husaa inclusă înseamnă că îl puteți proteja de lovituri și zgârieturi în timp ce călătoriți între spectacole. În total, un amplificator foarte matur, cu câteva note reale de clasă.

Locul 3. Blackstar Sonetul 120

Faceți un pas înainte cu Blackstar Sonnet 120, care este interpretarea mărcii asupra unui amplificator de chitară acustică cu două canale, care vine cu o mulțime de lucruri interesante.

Din punct de vedere tonal, Blackstar și-a propus să facă gama Sonnet cât mai transparentă posibil, concentrându-se în schimb pe proiectarea sunetului natural al chitarei tale. Am fost încântați în special de conectivitatea Bluetooth, făcând-o ideală pentru a juca împreună cu melodiile de suport, în timp ce cele patru reverb-uri diferite au adăugat fiecare sunetelor noastre un timbru plăcut.

Locul 4. NUX AC-25

NUX AC-25 este un amplificator acustic de buget, compact cu baterie reîncărcabilă încorporată cu autonomie de 4 ore. Este echipat cu un difuzor de 6,5 „, Preampuri de modelare, Reverb, Bluetooth Audio Stream, Drum Machine.
Acesta poate fi controlat prin aplicatia  APP Stageman de pe telefonul mobil. Configurația cu două canale înseamnă că puteți conecta un microfon și chitara dvs. acustică. De asemenea, puteți reda negative prin Bluetooth Audio Stream sau intrare auxiliară.

Viziteaza oferta magazinului: Amplificatoare chitara acustica

Sursa articolului: https://www.guitarworld.com/features/best-acoustic-guitar-amps