Istoria lui Fridolin Schimmel

Peste 100 de ani de arta a mestesugului german în America de Nord

Accentul pe calitate și geniul tehnic sunt talente de care ambii frați, Wilhelm și Fridolin Schimmel, s-au bucurat pe ambele maluri ale Oceanului Atlantic. În 1893, pianele Fridolin Schimmel au devenit un sinonim pentru calitate și măiestrie în America de Nord. Astăzi, Schimmel păstrează cu grijă această moștenire.

În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, mulți meșteri talentați de pian din Europa și America și-au început propria afacere. Printre aceștia se numărau cei doi frați Wilhelm și Fridolin Schimmel. Ambii aveau spirit antreprenorial și ambii erau dedicați măiestriei și calității.
Wilhelm Schimmel, fratele mai mare, a fondat Schimmel Pianos în Germania în 1885. Compania de familie și faimoasa marcă Schimmel au devenit sinonime cu piane grand si pianine de primă clasă fabricate în Braunschweig | Germania.

Fridolin Schimmel, fratele mai mic, a fondat producția modernă de piane în 1893 în Statele Unite ale Americii, unde emigrase cu puțin timp înainte. Sub numele de „Schimmel & Company”, pianele cu coadă și pianele verticale ale lui Fridolin Schimmel s-au bucurat de o reputație excelentă.

În octombrie 1893 relatează într-o scrisoare către familia sa din noul său oraș natal, Faribault din Minnesota: „Lucrurile merg bine în noua noastră companie. Am făcut deja două desene tehnice pentru un vertical (pianina) mic și unul mai înalt. De îndată ce am timp. Voi proiecta un pian cu coadă. Pianele noastre sunt bine respectate.”

Creativul și talentatul producător de piane, Fridolin, a studiat fabricarea de mobila pentru o lungă perioadă de timp și a deținut numeroase brevete în executarea mobilierului, mașini de prelucrare a lemnului și, de asemenea, invenții auto. În anii următori și-a mutat cu succes afacerea în acest nou domeniu de producție.

În Germania, Wilhelm Schimmel a rămas doar cu realizarea de piane. La fel a făcut și fiul său, Wilhelm Arno Schimmel și, de asemenea, nepotul său Wilhelm Nikolaus Schimmel. În tinerețe, Nikolaus Schimmels a urmat o cale similară cu Fridolin și a lucrat ca tehnician de piane în Chicago, mai târziu și în alte companii americane de pian. În anii 1960, relația de familie și activitățile lui Nikolaus Schimmel au contribuit la restabilirea mărcii Schimmel în America de Nord.

Spiritul de familie al lui Wilhelm și Fridolin Schimmel producând piane de calitate, a contribuit ca Schimmel să păstreze tradiția și să continue cu productia de piane purtând numele lui Fridolin Schimmel.

Noile piane cu coadă și piane verticale Fridolin Schimmel au fost dezvoltate special de Schimmel pentru nivelul educațional. Solid, robust și accesibil ca alternativă excelentă atât pentru studenți, cât și pentru familie, datorită raportului favorabil preț-performanță.

Viziteaza categoria Schimmel Fridolin

Sursa articolului: https://www.pianovertu.com/schimmel