Cum sa faci un livestream de succes – simplu si ieftin

Cum si unde putem sa ne punem in valoare partile creative in aceasta perioada?

Livestreaming-ul (acțiunea prin care utilizatorul transmite în direct conținut, prin intermediul unor platforme de pe internet) a crescut în popularitate datorită comunității de gaming (jocuri video, fie pe PC sau console). Platforme precum Twitch și YouTube permit oricui deține echipamentul potrivit să transmită conținut în timp real și să își construiască un fanbase. Și, cum în această perioadă ne confruntăm cu o carantină pe termen nedefinit, muzicienii au fost primii care au urmat exemplul de mai sus și au început să utilizeze noi metode pentru a menține conexiunile cu fanii lor.

Vestea buna

Probabil că ai deja mare parte din echipamentul de care ai nevoie pentru a porni prima sesiune de livestream. Mai jos, v-am alcătuit un ghid rapid și simplu pentru oricine interesat de livestream:

Optiunile

În momentul de față există o multitudine de platforme online care permit sub o formă sau alta transmiterea de conținut live, iar unele dintre ele sunt la îndemână pentru toată lumea. Facebook, Instagram și YouTube oferă opțiunea de „go live” chiar din intermediul aplicațiilor mobile, fără a avea nevoie de echipament profesional audio-video. Pentru cei care preferă variante mai complexe, care implică și echipament de bază, pentru desktop, Twitch și Mixer sunt aici să vă ajute să creșteți în același timp și o comunitate de fani.

Evident, toate aceste platforme funcționează cel mai bine pe anumite categorii de subiecte (YouTube – muzică, videoclipuri educaționale, jurnalism, Instagram – fotografie și video, Twitch – jocuri video, Facebook – mixt), dar comunitățiile sunt variate și extreme de active pe toate dintre aceste opțiuni, deci există sigur câte ceva pentru oricine.

Patru sfaturi pentru un livestream de succes

1. Configurarea inițială:

Înainte de a porni la drum, veți dori să vă asigurați că sistemul dvs. de streaming – fie cel mobil, pe laptop sau desktop – este optimizat și gata de treabă. Dezactivarea notificărilor pe mobil sau închiderea aplicațiilor inactive pe computer sunt ideale. Acestea eliberează putere de procesare valoroasă și vă asigură că nu există întreruperi incomode. O conexiune la internet bună este de asemenea obligatorie!

2. În fața camerei:

Deși la început ar putea fi ciudat, trebuie să transformați obiectivul aparatului foto sau al mobilului în ținta atenției dvs. Publicul poate fi de cealaltă parte a lumii și trebuie să vă asigurați că îi implicați prin interacțiune directă.

3. Sunetul:

Un semnal audio de calitate este o necesitate, așa că majoritatea smartphone-urilor nu vor fi cele mai bune scule pentru așa ceva. Un microfon condenser cu USB conectat direct la laptop sau la o interfață audio vă pot salva, fie că doriți să înregistrați o melodie cu trupa sau un video educațional despre pădurile tropicale.

4. Compoziția:

Dacă doriți ca telespectatorii să fie prinși în subiectele pe care le abordați va trebui să creați un mediu pe care îl vor găsi vizual atrăgător. Un trend actual de streaming implică decorarea unui spațiu cu iluminare RGB și alte elemente pentru a adăuga culoare și accente.

Pentru a optimiza toate aceste cerințe, Roland vine în ajutorul vostru – GO:MIXER PRO!

Roland GO:MIXER PRO este cea mai la îndemână opțiune pentru creatorii de content de pretutindeni. Iar dacă editarea video este punctul dvs. forte, suita de aplicații video de la Roland (4XCAMERA, Virtual Stage Camera ș.a.) este soluția ideală pentru dvs. GO:MIXER PRO dispune de 9 intrări audio, compatibilitate cu microfoane profesionale, intrări și butoane dedicate pentru instrumente.

Acum nu va mai trebui să vă faceți griji pentru calitatea sunetului dvs., pentru că Roland GO:MIXER PRO redă un semnal stereo ultra-curat, fără zgomote de fundal. Pentru soliști, funcția de Center Cancel vă permite să reduceți volumul vocii principale de pe orice melodie doriți a cânta și puteți conecta chiar și un microfon profesional de tip condenser, iar în funcție de condiții, GO:MIXER PRO poate funcționa mai mult de 4h cu doar 4 baterii AAA.