Elektron lanseaza Digitakt 2

Elektron Digitakt 2 – Drum machine, sampler, 16 piste audio, 16 piste MIDI, FX, sequencer, stocare 20 GB

Suntem încântați să anunțăm lansarea Digitakt II.​ Du-ți eșantionarea de sunete într-o altă dimensiune, înregistrând fragmente de sunet stereo și aduse la îndemâna ta pentru o manipulare minunată a sunetului și ritmului. Utilizați versiuni super-putere ale caracteristicilor clasice și o mulțime de alte noi funcții printr-un flux de lucru modular actualizat, un secvențiator extins și multe alte îmbunătățiri.

Computer digital cu tobe și sampler stereo

Păstrează sau distorsionează realitatea așa cum îți dorești cu 16 piste de mostre stereo, mono sau piete MIDI. Cu memorie suficientă pentru o mulțime de mostre și capacitatea de a le duce în aventuri audio, potențialul tău de editare sonica nu va cunoaște limite.

Mixaj de tobe fără sfârșit

Digitakt II oferă de doua ori mai  multă ori putere – și posibilitățile sonore – față de predecesorul său. Are o formă familiară și oferă aceeași distracție, dar există mult mai multă putere. Tobele nu sunt tot ce este capabil. Există tot felul de posibilități melodice și armonice cu care să creezi, nu în ultimul rând imediat scoase din cutie prin biblioteca de mostre modernizată.

Desigur, puteți surprinde și propriile voastre fragmente de sunet. Eșantion, fie extern, fie intern, liber sau cuantizat la tempo. Cu o capacitate de memorie radical îmbunătățită și până la 30 de minute de mostre stereo per proiect, îți poți duce ideile oriunde. Oricare ar fi proitectul, indiferent de nuanțe, selectează din peste o mie de intervale de mostre disponibile în fiecare proiect.

Mixați și modulați

Experiența Digitakt a evoluat, oferind o abordare și mai modulară a creării sunetului. Amestecați și potriviți straturile song-ului dvs. folosind oricare dintre cele cinci mașini distincte de manipulare a mostrelor. Taie mostrele în fragmente precise cu Grid sau aventurează-te în noi teritorii sonore cu Werp. Folosiți Repitch sau Stretch sau pentru a vă potrivi proba la ritm și, desigur, există One Shot pentru acele lovituri și tonuri clare de tobe.

Mergeți la filtre și detineti controlul

Alegeți dintre mai multe filtre interschimbabile pentru fiecare piesă. Un filtru este fixat ca filtru de bază/lățime, dar celălalt vă permite să comutați între Multi-mode, Low pass 4, Comb, EQ sau Legacy LP/HP. Aveți, de asemenea, un anvelopă de filtru și o anvelopa separată de amplificator de ADSR – pentru mai multă definiție și control – și AHD – ideal pentru acele lătrături scurte de percuție. Trei LFO-uri pe pistă îți oferă șansa de a te dezlănțui pe terenul de modulație. Încercați diferite forme de undă și destinații pentru dimensiune. Deveniți subtil sau ciudat, ambele pot fi minunate.

Și pentru a sublinia flexibilitatea disponibilă aici, oricare dintre aceste setări poate fi selectată individual pentru fiecare piesă. Există într-adevăr o multitudine de opțiuni la dispoziție pentru a trage audio în direcția dorită.

Selectati FX

Transformă-ți sunetele cu paleta de efecte încorporată. Scufundați-vă în delay și reverb vibrant, lărgiți-vă spectrul cu chorus și deveniți distructiv cu reducerea biților și reducerea ratei de eșantionare sau Overdrive. Aplicați cât de generos doriți. Navigați la pagina mixerului pentru a aplica compresie și master overdrive, sculptând texturi sonore unice după bunul plac. Și cu blocarea parametrilor, aplicarea efectelor dvs. este supraalimentată.

Sequencer × II

Pentru prima dată în ultimii ani, secvențatorul Elektron​ a avut o creștere semnificativă. Există 128 de pași pe Digitakt II pentru ca cifrele dvs. să fie parcurse – dublu față de valoarea anterioară. Este o mulțime de P-Locking. Și acesta este doar începutul. Amestecați matematica și muzica, cu generatorul de secvențe euclidiene, prin algoritmi, ducând la descoperirea ritmurilor surprinzătoare; lăsați modelul să arunce zarurile cu trig-uri condiționate. Și utilizați modurile de declanșare pentru o varietate de funcții distractive – 16 niveluri de viteză, modul de retrig sau aduceți Pool-ul presetat la suprafața celor 16 declanșatori pentru a înregistra mai multe sunete într-o singură pistă.

Incărcă mai mult

Digitakt II oferă  posibilități sonore multiple, plin de caracteristici concepute pentru distracția creativă. Adunați sunetele preferate în kituri pentru acces rapid. Modul Perform Kit, inspirat de un strop de magie ascunsă Machinedrum, vă oferă libertatea de a experimenta cu kitul fără a-i suprascrie starea de salvare. Un control mai profund permite comanda instantanee a parametrilor pe toate pistele sau pe cele specificate. Modurile de declanșare oferă modalități super distractive de a activa 16 niveluri de viteză, de retrig sau de a scoate la suprafață grupul de presetare pentru a înregistra mai multe sunete/diferite blocări presetate într-o singură pistă. Activați modul tastatură și redați cromatic pe 10 octave, cu peste 30 de scale diferite. Modul Song are capacitatea de a vă conecta la celelalte echipamente cu intrări și ieșiri stereo echilibrate. Cele 16 piste pot fi utilizate pentru intrare, ieșire și trecere MIDI, astfel încât să puteți secventia, reda și controla stoluri complete de instrumente externe. MIDI este acum capabil să învețe rapid de pe dispozitivele dvs., trimițându-le CC-uri redenumite, declanșatoare, secvențe și LFO-uri care pot fi salvate în kit-ul dvs. pentru rechemare rapidă.

Sursa articolului: https://www.elektronauts.com/t/introducing-digitakt-ii/212312