​Roland lansează GO:KEYS 3 și 5, două noi claviaturi cu motor de zunet Zen-Core pentru cei cu buget redus

Roland a lansat GO:KEYS 3​ și GO:KEYS 5, două claviaturi compacte prietenoase cu portofelul, care dispun de motorul de sunet Zen-Core găsit la tastaturile emblematice precum Fantom și Jupiter-X.

Dispunând de „instrumente intuitive pentru a învăța și a vă bucura de muzică” și „funcții mai profunde” care vă ajută să vă dezvoltați vocea creativă, GO:KEYS 3 și 5 sunt potrivite atât pentru începători, cât și pentru creatorii de muzică experimentați.

În primul rând, GO:KEYS 3​  oferă un set de caracteristici de bază cu o tastatură sensibilă la atingere cu 61 de clape și un sistem de difuzoare stereo la bord. Între timp,  GO:KEYS 5 include aceleași caracteristici principale ale fratelui său, plus un sistem de difuzoare cu răspuns extins la frecvenbtele de bas, o intrare pentru microfon cu efecte vocale și conectivitate audio îmbunătățită.

Ambele claviaturi se laudă cu un design compact, all-in-one, care permite utilizatorilor să cânte și să se bucure de muzică oriunde în spațiul lor de locuit. Difuzoarele încorporate oferă sunet de sine stătător, în timp ce sunt alimentate cu bateriei AA asigură o configurare fără probleme. Înregistrările la bord sunt, de asemenea, disponibile pentru a evalua progresul și a partaja muzică pe canalele de social media.

După cum am menționat, ambele modele sunt echipate cu motorul de sunet Zen-Core, care găzduiește peste 1000 de sunete din biblioteca istorică a Roland. Jucătorii pot călători printr-un univers de posibilități sonore, de la piane acustice și instrumente orchestrale până la sintetizatoare moderne, chitare, tobe și multe altele.

GO:KEYS 3 și 5 sunt, de asemenea, pline cu progresii de acorduri gata făcute în diferite stiluri, astfel încât să puteți experimenta crearea de melodii și arpegii pe suport muzical automat. Puteți crea secvențe de acorduri personalizate, le puteți remixa cu părțile de suport și puteți aplica o gamă de efecte.

Utilizatorii primesc, de asemenea, o bandă de muzicieni virtuali la îndemână, deoarece fiecare tastatură are o selecție largă de acompaniamente dinamice, care pot fi controlate cu unul sau două degete de la mâna stângă. În plus, puteți accesa chiar și o lume de sunete suplimentare și stiluri de acompaniament prin Roland Cloud, un hub online în continuă expansiune pentru conținutul creativ Roland. Este inclus și suportul pentru Roland Cloud Connect, un adaptor wireless opțional care permite utilizatorilor să răsfoiască, să audieze și să descarce conținutul Roland Cloud de pe un smartphone sau tabletă.

În cele din urmă, ambele tastaturi acceptă Bluetooth MIDI și audio/MIDI prin USB, ceea ce permite muzicienilor să se conecteze cu ușurință la aplicații muzicale de pe computere și dispozitive mobile.​

Vezi claviaturile aici