Chitare electrice Ibanez vs Schecter: care sunt cele mai bune?

Schecter și Ibanez fac chitare electrice de calitate pentru a se potrivi diferitelor bugete, dar cine le face pe cele mai bune? În acest articol, voi compara Ibanez și Schecter în ceea ce privește tonul, originea, componentele și opțiunile din gamă, pentru a vă ajuta să decideți care marca de chitară electrică este cea potrivită pentru dvs.

Tonul
Ibanez și Schecter​ sunt ambele potrivite pentru genurile heavy rock și metal și folosesc materiale destul de asemănătoare pentru a obține un ton greu și plin. Poate fi greu să separați cele două mărci în ceea ce privește modul în care sună chitara, deoarece există atât de multe opțiuni care sună diferit una de cealaltă. Cu toate acestea, voi încerca să fac câteva generalizări aici.

Când comparăm modelele de top Schecter și Ibanez​, care nu sunt personalizate, chitara Ibanez sună de obicei puțin mai fin. Cu toate acestea, există o mare diferență de preț de luat în considerare, chitara Ibanez de vârf în gamă fiind cu aproximativ 500 de dolari mai mult decât cele ale lui Schecter.

Dozele vor face, de obicei, cea mai mare diferență atunci când se determină tonul. Ambele mărci produc chitare cu doze active și pasive. Ibanez tinde să folosească dozele EMG active și uneori Fishman Fluence, în timp ce Schecter folosește de obicei Fishman Fluence. EMG-urile tind să aibă o ieșire mai mare și un ton mai fin, în timp ce dozele Fishman Fluence sună puțin mai brut.

Unele chitare Schecter​ pot suna mai rezonant și au sustain mai bun decât chitarele Ibanez, datorită construcției grifului. Schecter folosește în mod obișnuit construcții neck-through, în timp ce Ibanez utilizează adesea grifuri cu șuruburi care de obicei nu sună la fel de cald și bogat.

Componente
Acum să aruncăm o privire la unele dintre diferențele de design dintre Ibanez și Schecter și modul în care acest lucru afectează tonul, aspectul și senzația instrumentelor. Rețineți că anumite modele vor avea probabil specificații diferite.

Griful
Schecter folosește un gât subțire-C la multe dintre modelele lor, în timp ce Ibanez folosește grifurile ultra-subțiri și plate la majoritatea chitarelor lor electrice. Gâtul Ibanez „Wizard” se va simți mai rapid decât un Schecter, datorită profilului său mai subțire și mai plat, dar Schecter s-ar putea simți mai confortabil atunci când utilizati acordurile bare.

Este important de reținut că nu fiecare Ibanez are un grif foarte subțire și nu fiecare Schecter are un profil mai rotunjit, chiar depinde de model. Cel mai sigur este este să alegeti chitara stilului dvs. si din gama dvs. de preț potrivita, pentru că, deși pare ca Ibanez poate fi mai bun pentru solo-uri decât Schecter, dacă cântați la chitară si utilizati si acorduri, Ibanez nu vă va fi de mare ajutor!

Lemnul
Pe modelele lor mai accesibile, Ibanez folosește destul de des lemn de plop, în timp ce Schecter folosește lemn de tijol. La modelele de peste 500 USD, ambele mărci folosesc mahon destul de frecvent, totuși există câteva excepții în care modelele vor avea corpuri de frasin.

Tijoul și plopul sunt lemne accesibile, care sunt destul de ușoare, ceea ce le face foarte potrivite pentru chitarele entry-level. Mahonul este destul de greu și produce un ton închis și moale, oferind sustain excelent și subliniază frecvențele joase-medii. Pe de altă parte, frasinul este mai ușor și oferă o gamă medie mai ascuțită și un ton mai strălucitor.

Doze
Atât Schecter, cât și Ibanez oferă doze active și pasive. Veți începe să observati că dozele active sunt oferite la un preț puțin mai mic, de aproximativ 600 USD pe modelele Schecter, comparativ cu aproximativ 750 USD pe chitarele Ibanez.

Ibanez folosește doze active EMG și Fishman Fluence pe o mulțime de chitare, în timp ce Schecter​ folosește doze active de marcă proprie, precum și Fishman Fluence și, uneori, doze EMG. Când vine vorba de doze pasive, Schecter folosește în mod obișnuit propria marcă și Lundgren, în timp ce Ibanez folosește DiMarzio și Seymour Duncan la multe chitare de gamă medie înaltă.

Constructie
Ibanez folosește grifuri cu șuruburi în cea mai mare parte a gamei lor, cu unele excepții în care este posibil să vedeți o construcție cu gât prins sau set-neck. Schecter folosește cu adevărat grifurile cu șuruburi pe modelele lor mai accesibile, iar majoritatea chitarelor de peste 500 USD fie au un gât setat, fie, mai des, un neck-thru

Grifurile cu șuruburi sunt ieftine de construit și facilitează schimbarea gâtului, dar îmbinarea poate afecta accesul la fretul superior, în special la modelele mai ieftine unde nu este sculptat. Construcțiile neck-through sunt avantajoase în cazul în care griful și corpul sunt realizate dintr-o bucată continuă de lemn. Aceasta înseamnă că au un design cu profil redus și oferă cea mai bună rezonanță și sustain.

Care chitare sunt cele mai bune?
Chitarele high-end Ibanez sunt fabricate în Japonia, iar modelele de vârf sunt mai scumpe cu 500/800 de dolari decât chitarele Schecter produse in Coreea de Sud, ceea ce explică de ce modelele lui Ibanez sunt premium. Doar ca incepand cu anul 2022 Shecter a deschis o noua linie de productie in Japonia si ofera inca din anul 1998 modele produse in SUA.

Dacă sunteți în căutarea unei chitare electrice cu cel mai bun preț, atunci Schecter este o opțiune mai bună decât Ibanez. Chitarele Schecter sunt mai accesibile și oferă mai multe funcții premium la prețuri mai mici decât Ibanez. Dacă sunteți în căutarea unei chitare medii cu prețuri între 500 USD și 1500 USD, atunci Schecter ar putea fi alegerea mai bună.

Dacă doriți un grif subțire pentru solo și chitară principală, atunci s-ar putea să descoperiți că Ibanez este o alegere mai bună decât Schecter. Grifurile Ibanez sunt de obicei foarte subțiri și plate, ceea ce le face grozave pentru cântare rapidă, în timp ce chitarele Schecter au de obicei gâturile mai pline și mai rotunjite prin comparație.

Întreaga dezbatere Ibanez vs Schecter este un subiect destul de mare și vei primi tone de opinii diferite dacă te îndrepți pe orice forum de chitară. În acest articol, am încercat să vă ajut să demonstrez tipurile de caracteristici pe care le veți obține la ambele chitare și pentru ce tip de player sunt mai potrivite, dar trebuie să vă puneți următoarele întrebări pentru a lua decizia corectă.

De ce fel de caracteristici am nevoie la chitara mea? De exemplu: punte tremolo, doze , mecansisme cu blocare, etc.
Care chitară se simte cel mai confortabil pentru stilul tau?
Care chitară sună cel mai bine pentru stilurile de muzică preferate?
Care chitara mi se pare cea mai buna achizitie ce buget?

Faceți o listă cu toate modelele din gama dvs. de preț și apoi luați în considerare cele patru intrebari enumerate mai sus. Urmați acești pași și veți fi mai mult decât mulțumit de achiziție!​

Sursa articol: https://prosoundhq.com/ibanez-vs-schecter-electric-guitars-which-are-the-best/