Top 4 cele mai bune chitare Schecter pentru metal

Top 4 cele mai bune chitare Schecter pentru metal

Top 4 cele mai bune chitare Schecter pentru metal

Ceea ce a inceput ca o companie pentru parti, a ajuns sa fie una dintre cele mai populare companii de chitare din lume. Succesul companiei Schecter a fost atins datorita chitarelor excelente pentru stilul metal, ce au adus un sunet brutal chitaristilor. Nu este nici un secret ca nu te duci in magazine pentru a cumpara o chitara Schecter pentru jazz.

Daca esti interesat(a) de o chitara din acest brand, am selectat 4 dintre cele mai bune chitare Schecter pentru metal, ce iti vor da performanta pe care o meriti. Am ales aceste chitare luand in considerare calitatea lor si cat de bun este sunetul lor raportat la pret.

Acestea fiind spuse, indiferent ce chitara vei alege din acest top, isi va merita banii. Haideti sa aruncam o privire.

1. Schecter HELLRAISER C-VI

Top 4 cele mai bune chitare Schecter pentru metal

Sa incepem cu o chitara extraordinara si versatila. Seria Hellraiser a fost printre cele mai capabile si rafinate modele Schecter de multa vreme. Aceasta chitara confirma reputatia seriei in cel mai bun mod posibil. Drept urmare, nu exista nimic mediocru cand vine vorba de seria Hellraiser.

Caracteristici si performanta

Aceasta chitara este mai aparte datorita scalei de bariton. Asta inseamna ca ai parte de un neck de 30 de inci cu doua tije cu actiune dubla inauntru. Corpul chitarei este de design Schecter Super Strat facut din mahon.

La capitolul “electronica”, Hellraiser C-VI este dotata cu o pereche de humbuckere EMG care-ti vor da cat output ai nevoie.
Imediat ce ai conectat chitara in amplificator, vei intelege ce potential poate atinge. In mod natural, chitara este ideala pentru tonurile agresive de distortion, dar Hellraiser C-VI este o bruta rafinata. Reducand din knob-ul de volum cand ai un ton mai light de distortion, te duci lejer in zona de blues.

In concluzie, Schecter Hellraiser C-VI este intr-adevar o chitara versatila, si cel mai probabil, una dintre cele mai bune chitare Schecter pe care le poti achizitiona.

2. Schecter Omen Extreme-6

Top 4 cele mai bune chitare Schecter pentru metal

Cand vine vorba de chitarele Schecter mid-range, nimic nu poate concura cu Omen Extreme-6. Aceasta chitara a fost stalpul noilor trupe de metal din intreaga lume de ceva timp, iar acest model ofera calitate si performanta cu mult peste pretul ei. Cu toate ca nu este la fel de rafinata precum un model Hellraiser, Omen Extreme-6 este cu siguranta, un instrument extraordinar.

Caracteristici si performanta

Atunci cand te uiti la aceasta chitara, vei observa imediat cat de bun este finisajul. Corpul din mahon ofera acel ton bogat si plin pe care-l indragim atat de mult, iar top-ul din maple cu binding-urile albe, se ocupa de partea estetica a chitarei. Neck-ul este din design maple cu fretboard din rosewood si inlay-uri Vector formeaza look-ul cunoscut pentru Omen Extreme-6.

La partea electronica, avem un set de humbuckere pasive Schecter Diamond. Cu toate ca nu sunt la fel de agresive precum un set de humbuckere EMG, aceste doze isi fac treaba lejer cand vine vorba de tonuri agresive de distortion.

In materie de performanta, tonul este unul plin si bogat, si este placut indiferent de ce pedala de distortion sau amplificator folosesti.

In concluzie, poti canta o varietate de stiluri cu Schecter Omen Extreme-6, dar stilul metal este specific acesteia.

3. Schecter C-6 Plus

Top 4 cele mai bune chitare Schecter pentru metal

Ajungand la chitarele Schecter de buget, va facem cunostinta cu Schecter C-6 Plus. Acest model dispune de caracteristici diferite, dar tot arata extraordinar pentru pretul ei.

Daca e sa ne uitam dintr-o perspectiva, Schecter C-6 Plus este printre cele mai bune chitare pe care le poti intalni la pretul ei.

Caracteristici si performanta

C-6 Plus dispune de un corp din basswood acoperit cu maple. Nu dispune de un binding, dar estetic, chitara arata foarte bine. Neck-ul este din maple cu fretboard-ul din rosewood si dot-urile standard ca inlay-uri. Dozele fac o mare parte din pretul chitarei. C-6 Plus dispune de doua humbuckere Schecter Diamond Plus, cum au si alte modele mai scumpe.

Imediat ce ai contectat chitara in amplificator, vei fi placut surprins(a) de sunet, si totodata te va inspira. Cu toate ca nu dispune de un corp din mahon, Schecter C-6 Plus are un sustain destul de bun si o rezonanta foarte buna la sunet.

4. SGR C-1 by Schecter

Top 4 cele mai bune chitare Schecter pentru metal

SGR este pentru Schecter, ce este Epiphone pentru Gibson. Acestea fiind spuse, chitarele SGR sunt decente si sunt fabricate cu mai multa seriozitate fata de majoritatea modelelor entry level. Cei ce vor sa exploreze orice ramura a metal-ului, vor aprecia imediat ce poate oferi aceasta chitara.

Caracteristici si performanta

Totul la SGR C-1 este simplu si de baza, dar asta nu o face o chitara rea. Din contra, corpul din basswood si neck-ul din maple sunt standard pentru chitarele similare de pe piata. Ca hardware, chitara dispune de un bridge Tune-o-Matic cu design string-thru-body.

La partea electronica, avem un set de doze standard decente, ce ofera un sunet destul de bun raportat la pretul lor.

Performanta oferita de SGR C-1 va multumi pe oricine care abia incepe sa studieze la chitara electrica si vrea sa isi perfectioneze tehnica. Raportat la pret, nu sunt prea multe optiuni din care sa alegi.

Concluzie – Ce face o chitara Schecter sa fie buna pentru metal?

Aceste modele mentionate mai sus, sunt, in opinia noastra, cam cele mai bune modele pe care le are de oferit compania Schecter. Am vrut sa includem modele bune si accesibile, care pot oferi o performanta satisfacatoare, iar aceste modele s-au incadrat in aceste cerinte. Fie ca esti in cautare de o prima chitara sau cauti ceva care sa faca fata acelor tonuri agresive de distortion, recomandam Schecter cu toata caldura.

Daca te intrebi ce sa cauti mai exact, uita-te la calitate si la performanta. De asemenea, este nevoie ca instrumentul sa fie durabil, sa te poti baza pe el si sa se incadreze la un raport calitate-pret cat mai convenabil pentru tine.

Acestea fiind spuse, speram ca review-urile de mai sus sa te ajute sa gasesti cea mai buna chitara, ideala pentru metal, care sa ti se potriveasca cel mai bine. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul Music and More sau blog-ul nostru.