Vajaitul dureros din urechi dupa ce mergi pe motocicleta

Protejati-va  auzul de zgomotul vantului cand conduceti motocicleta

În calitate de motocicliști responsabili, ne străduim să ne pregătim atunci când ieșim la o plimbare. Chiar dacă este pentru o plimbare rapidă de 10 minute până la cafeneaua locală și înapoi. Cu toate acestea, există o parte pe care majoritatea cicliștilor nu o protejează, partea care contribuie la cele 5 simțuri ale noastre, urechile. Urechile noastre sunt expuse la o mulțime de zgomote puternice atunci când conducem. Zgomotul poate fi de la alte vehicule de pe drum, țevi de eșapament puternice sau alte surse. Dar există un tip de sunet care poate fi cu adevărat dăunător pentru urechi pe termen lung, zgomotul vântului.
 
Ce este zgomotul vantului?
Zgomotul vântului este practic mișcarea vântului care creează zgomot atunci când lovește o suprafață solidă, care apoi este preluat de timpanele noastre sub formă de vibrații. Aceste vibrații sunt măsurate în decibeli. Nivelul de dB ideal pe care urechile noastre îl pot receptiona in conditii de siguranta este de la 0 dB la 80 dB. Nivelul de zgomot al vântului din majoritatea căștilor de motocicletă poate fi în medie între 95 dB și 105 dB, atunci când mergi cu aproximativ 100 km/h, și devine cu atât mai mare cu cât mergi mai repede, ceea ce este departe de a fi sănătos pentru timpanele tale!
 
Riscul
Motocicliștii care sunt expuși la zgomotul constant al vântului pot suferi de pierderea auzului pe termen lung, ceea ce poate deveni permanent! Pe lângă pierderea auzului, zgomotul vântului îi poate face pe călăreți să se simtă obosiți mai repede și, de asemenea, poate afecta funcționarea sistemelor de intercomunicații în cască pentru cei care le folosesc.

Protejati-va auzul!
Există mai multe moduri prin care puteți reduce zgomotul vântului și efectele pe care le are asupra auzului

Alege o casca aerodinamica
Tipul de cască pe care îl alegeți poate influenta nivelul zgomotului vântului cu care vă veți confrunta. Alegerea unei căști de motocicletă care are caracteristici aerodinamice bune poate reduce eficient zgomotul vântului, cu cât vântul este mai ușor să ocolească casca, cu atât casca va fi mai silențioasă.
Caracteristicile exterioare, cum ar fi orificiile de aerisire mari orientate în față, golurile de etanșare a vizierei și segmentele expuse în zona bărbiei pot contribui la zgomotul vântului.
 
Dopuri pentru urechi
Utilizarea dopurilor de urechi este cea mai eficientă metoda de reducere a zgomotului vântului. Deoarece dopurile pentru urechi sunt montate direct pe orificiul urechii, acestea pot reduce drastic vibrațiile ridicate pe care le produce zgomotul vântului! 
Unele dintre cele mai apreciate dopuri sunt Alpine MotoSafe


Cum diferă Alpine MotoSafe de alte dopuri de pe piață? Ei bine, dopurile Alpine MotoSafe sunt optimizate special pentru a filtra drastic zgomotul vântului, fără a atenua sunetele importante, cum ar fi conversațiile, sirenele și claxoanele pentru vehiculele de urgență. Acest lucru îi permite motociciclistului să aibă un simț mai bun al orientării, să reacționeze mai bine la împrejurimi, să se simtă mai puțin obosit și să-și protejeze auzul,
Nu-ți pune în pericol auzul din a face ceea ce îți place, arată-ți urechilor dragoste și păstrează-le protejate!