Top 27 cele mai vandute chitare acustice de buget

Când îți dorești să faci un top al celor mai bine vândute și apreciate chitare acustice de buget, trebuie să iei in considerare 3 factori: cum sună, cum arată și cel mai important cât de mult costă.

În acest top intră cele mai populare și mai vândute chitare acustice. Printre acestea există și chitare incredibil de ieftine, dar care pot demonstra că accesibilitatea prețului nu înseamnă întotdeauna ieftin și urât.

Nu numai că au sunet bun și arată bine, dar acest top a fost creat și sub criteriul prețului de achiziție și revânzare. Unele dintre aceste chitare acustice au dovedit că pot fi parteneri de încredere pentru toată viața.

Vintage VJ-100 Nvintage-vn100n

Producătorul arată că poate fabrica chitare frumoase și cu sunet plin de caracter. Iar modelul VJ100N este una dintre acestea.

Taylor Big Babytaylor-big-baby

Taylor este renumită pentru griful și pentru sunetul acustic suprem și nici acest model nu face excepție.

Sigma OMR21sigma-omr-21

Compactă, dar cu toate acestea cu un sunet deplin, aceasta chitară emană clasă și caracter.
Are o față din lemn solid Sitka/molid, finisaj satin, spate și laterale din lemn de trandafir indian laminat și grif din mahon. Pentru o chitara starter, Sigma OMR-21 va impresiona chiar și muzicienii mai experimentați.

Wasburn LSB768washburn-lsb768

Chitara acustică bariton este rara. În afară de Taylor, Walden și Alvarez care nu sunt foarte accesibile, acest bariton are cel mai mare corp și scala cea mai lunga.

Epiphone DR-100epiphone-dr100

După cum ne așteptam, cel mai bine vandut model acustic de la Epiphone ramane DR-100, este o chitară de buget cu un design simplu de modă veche.

Walden G830walden-g830

Walden este încă un brand de chitara ce pătrunde în piața de buget redus. Fabricată în Asia, această chitară are un aspect serios de tip boutique, datorită prezenței lutierului Ioan Lee.

Sigma SDM-15sigma-sdm-15

Acestă chitara acustica are de toate: aspect clasic, construcție de calitate, proiectare excelentă a sunetelor, sonoritate puternica și un preț foarte corect. De ce sa nu îți placă?

Lag Tramontane T66Alag-t66a

Mai puțin costisitoare, T66A, este toata laminată. Absența unui top solid ar putea trăda statutul entry-level. După aspect, chitara are o prezentare buna pentru banii investiti.

Faith Naked Neptunefaith-naked-neptune

Cu Neptune, vei primi o chitară jumbo frumoasă, cu un aspect minimal, aspect ce a fost simplificat până s-a ajuns la elementele esențiale. Chiar dacă, după cum îi spune numele, are un aspect „golaș” ce e posibil să nu atragă mulți muzicieni, pe noi ne-a impresionat atât prin look, cât și prin sunet.

Yamaha FG700Syamaha-fg700s

Dacă există un model tradițional pe piața de acest entry-level dreadnought, acesta ar fi unul. Când stai și cânți la acest model vei începe să apreciezi de ce merită atenția ta.

Vintage V880Nvintage-v880n

Asigurați-vă că încercați una, chiar dacă nu sunteți neapărat în căutarea unei chitare cu corp mic, aceasta ar putea fi cea care te face sa iti schimbi favoritele.

Epiphone EL-OOepiphone-el00

EL-OO este un fel de chitara ce va transmite imagina unui bluesman mort demult, într-una dintre acele fotografii ciudate ale anilor ’20.

Fender Sonoranfender-sonoran

Ești un chitarist de electrica în căutarea unei chitare acustice? Sau poate ești doar o persoana care apreciaza stilul acustic în orice context? Fender Sonoran este chitara ta.

Faith Naked Neptun Mercuryfaith-naked-neptune-mercury

În afară de designul curat și atenția la detalii impresionante, această chitara din lemn masiv sună bine și este ușor de utilizat, mai ales la prețul ei.

Vintage V400Nvintage-v400n

Este rezultatul unei filosofii simple. Principiu central este de a construi chitare bune la prețuri accesibile.

Sigma DR-28sigma-dr28

O chitară dreadnought superbă bine construită, plină de ton și reprezentând o valoare excelentă pentru banii plătiți.

Guild M120guild-m120

O chitară realizată integral din lemn de mahon, o chitara de concert cu sunet puternic, care este partenerul perfect pentru muzicienii de folk.

Yamaha LL6yamaha-ll6

Este situată la capătul superior al bugetului nostru – aproape de 600 de euro, dar chiar dacă costă atât de mult, este o chitara cu un preț justificat.

Fender CD-60fender-cd60

Nu este de mirare și este adevărat că este una dintre cele mai bine vândute chitare acustice Fender. Raportul buget vs. sunet este așa de bine poziționat, încât Fender CD-60 se vinde practic singură.

Epiphone Hummingbirdepiphone-hummingbird

Are aspectul de Gibson și doar o fracțiune din costul unui Gibson, versiunea Epiphone este accesibilă oricui.

Yamaha F-310yamaha-f310

F310 a reușit să demonstreze: chitarele accesibile pot susține afacerile magazinelor de muzică. Cu un sunet luminos și o proiecție buna, aceasta chitara de buget poate fi folosită chiar și la înregistrări.

Sigma S000M-15sigma-s000m-15

Având în vedere caracteristicile sale, ca instrument, furnizează un anumit stil și sunet în cadrul unei piețe competitive, probabil cu prețul cel mai agresiv, chitara acustică Sigma S000M-15 împarte centrul țintei cu cele mai apreciate chitare.

Martin LX-1martin-lx1

Dacă nu vă deranjează oamenii mari care cântă la o chitară ce pare de joacă, atunci chitara LX1 este bine să fie pe lista dumneavoastră.

Lag Tramontane T100Dlag-t100d

Calitatea construcției și detalile sunt excelente, având în vedere prețul, pare o chitara elegantă și de buget.

Vintage VE2000GGvintage-ve2000gg

Nu e o chitară mare, mai ales în comparație cu cele pentru folk, are un preț similar concurenței, dimensiuni OM. Acestei chitare îi lipsește doar volumul pentru a fi o chitara de caracter.

Washburn WD7Swashburn-WD7S

Când vine vorba de performanță cu un buget restrâns, acest cal de povară are numai atuuri.

Faith Eclipse Mercuryfaith-eclipse-mercury

Este o combinație cu potențial, Eclipse Mercur este un instrument versatil și interesant în arsenalul unui chitarist mai technophobic.

Cum nu ne dorim să tragem concluzi ziaristice, am postat doar clasamentul general fără să poziționăm chitarele pe vreun podium. Ce este de remarcat este faptul că sunt nominalizate 4 chitare Sigma, 4 chitare Vintage, 3 chitare Yamaha, 3 chitare Faith, 2 chitare Wasburn, 2 chitare Fender, 2 chitare Lag și 2 chitare Epiphone, restul brandurilor având menționate câte o chitară acustică.

Desigur Martin și Taylor nici nu produc chitare acustice de buget, acestea le regăsim doar în topul celor mai scumpe și apreciate chitare acustice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *