Cum intretinem chitara clasica

Chitarele clasice sunt destul de durabile si usor de intretinut, dar, acestea sunt instrumente muzicale si sunt asamblate si confectionate din lemne exotice. Exista cateva reguli de baza pentru intretinerea lor. Aceasta intretinere va poata asigura ca veti avea parte de un instrument cu sunet nobil, pentru cateva decenii si va veti bucura de el atunci cand performati pe scena.

Iata cateva recomandari simple

Chitarele clasice sunt confectionate din mai multe tipuri de lemn si fiecare esenta se comporta diferit la umiditate sau diferente de temperatura. De cele mai multe ori sunt lemne de esente diferite in componenta chitarei clasice care pot fi grav afectate de diferentele de temperatura. Dilatarile si contractile pot afecta ireversibil sunetul chitarei clasice.

Pentru a proteja chitara clasica de diferente de temperatura trebuie sa depozitati chitara in camera dvs si sa o tratati ca pe un organism viu, daca voua va este frig si ea va fi afectata de frig, daca simtii ca este umezeala si nu puteti respira in voie, nici ea nu poate respira.

La transport, asigurati-va ca veti folosi un toc de chitara sau o husa ce asigura confort si izolatie termica, puneti intotdeauna chitara in cabina autovehiculului si nu in portbagajul intern sau extern al acestuia. Cand ati ajuns al destinatie deschideti capacul tocului si lasati chitara timp de 15 min sa se obisnuiasca cu noua temperatura.

Daca ati folosit uleiuri de corp, deodorant sau crema, stergeti chitara dupa fiecare utilizare, cu o carpa moale , fara solventi, corpul chitarei. Nu uitati sa stergeti griful, mana transpira si elimina saruri foarte daunatoare si corozive pentru lemnul grifului.

Grija pentru chitara dumneavoastra, trebuie sa fie una cu cea impartasita fiintei voastre si oferindu-i respect veti avea un prieten ce va ramane fidel toata viata.

Nu uitati ca pentru o chitara clasica confectioanta din lemne nobile ati platit o suma importanta de bani, ceea ce inseamna o achizitie facuta cu efort. Odata cu trecerea timpului  aceasta achizitie poate deveni o investitie.

Lemnul sau lemnele ce sunt folosite pentru a construi o chitara sunt unice in felul lor. Copacul este considerat un organism viu.  Un pin din California este cel mai bătrân arbore de pe Terra şi are 5063 de ani. Chitara clasica este fabricata din lemne ce au varste respectabile. Daca veti sti sa aveti grija de ea, acestea va innobila generatile urmatoarele cu sunetul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *