• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 38lei
  • 39lei

Caracteristici ale corzilor de vioara

Vioara tradițională are patru corzi, care sunt numărate de sus în jos când instrumentul este ținut în poziție de cântat. Corzile de vioară sunt realizate din materiale și grosimi diferite pentru a produce sunete specifice și pentru a permite o gamă variată de note.

Cele patru corzi ale viorii sunt, în general, notate și numite astfel (de la cea mai înaltă la cea mai gravă):

 1. E (Mi): Este cea mai subțire și mai înaltă coardă, situată în partea de sus a viorii. Este notată ca E și produce sunetul cel mai înalt în gamă.
 2. A (La): Este a doua coardă de sus în jos și este notată ca A. Producând sunetul La, este una dintre cele mai importante coarde pentru melodie în vioară.
 3. D (Re): Este a treia coardă și este notată ca D. Produce sunetul Re și este folosită pentru melodie și acorduri.
 4. G (Sol): Este cea mai groasă și mai gravă coardă, situată în partea de jos a viorii. Este notată ca G și produce sunetul Sol, adesea folosită pentru a da profunzime sunetului și pentru a susține acordurile.

Corzile de vioară sunt confecționate din diferite materiale, cel mai frecvent din sârmă de oțel acoperită cu material, precum nailon sau mătase. Această combinație de materiale și grosimi diferite creează diferențe în tonalitate și rezonanță. Violoniștii aleg corzi în funcție de preferințe personale și de stilul de muzică pe care îl interpretează.