Termeni si conditii

Baza garanției legale de conformitate(dar și a garanției comerciale): cumpărătorul trebuie doar să facă dovada faptului că a achiziționat produsul respectiv de la vânzătorul vizat (bon fiscal, factură).

Produsele beneficiaza de 2 ani de garanție si sunt supuse următoarelor condiții:

Durata medie de utilizare este de 5 ani, în cadrul căruia produsele de folosinţă îndelungată trebuie să îşi menţină caracteristicile funcţionale, sub rezerva respectării condiţiilor de transport, manipulare, depozitare şi exploatare.

Lampile, ledurile sau becurile din echiparea sistemelor de lumini beneficiaza de 60 de zile de garantie.

Persoanele juridice / societățile comerciale beneficiază de maxim 1 an de garanție.

Câteva elemente sunt excluse de la garanţia noastră precum: software de calculator care a fost desigilat sau înregistrat, sisteme informatice de muzică, căşti de protecţie auz, produse de întreţinere (polish, cleaner,...), seturi de corzi, partituri, metode, pene de chitară, conectică (mufe jack, XLR), contrabărbii de vioară, fixuri de vioară, arcuș de vioară, ancii de clarinet sau produse similare.

Condiţii de garanţie (se aplica doar produselor ce beneficiază de garanţie). Perioada garanţiei diferă în funcţie de modelul de produs achiziţionat.

Societatea Comercială Tempo Music Impex SRL, Str. Aleea Visinilor nr 8, Bordenii Mari, Prahova, RO18975270 asigurăm, garantăm și declarăm pe propria răspundere că produsul de mai sus corespunde documentațiilor de execuție ale fabricantului și declarației de conformitate emisă de reprezentantul din România. Produsul este în conformitate cu următoarele standarde: EN60950, EN55022-2000, EN61000-3-2-2001, EN50082-1(1992), IEC 801-2:1984, IEC 801-3:1984, IEC 801-4:1988. Produsul este conform HG457/2003, HG982/2007 și poate fi comercializat având marcajul CE.

Garanția legală pentru conformitate se acordă pe o perioadă de ____(conform certificatului de garantie emis la data facturarii) de luni de la data cumpărării produsului. Proba lipsei de conformitate se face conform art.18 din L449/2003.

Accesoriile conexe, vândute împreună sau separat, precum cabluri, huse, stative, stick-uri USB, bețe pentru instrumentele de percuție, elemente de fixare, șuruburi, suport de partituri, banchete și scaune, consumabile lumini (lămpi, LED-uri etc.), microfoane headset, beneficiază de garanție de 60 de zile.

Vânzătorul nu răspunde pentru nici o lipsă a conformității rezultate dintr-o instalare incorectă a produsului, prin nerespectarea instrucțiunilor de instalare. Comerciantul trebuie să își îndeplinească obligațiile contractuale în termen de cel mult 30 de zile de la data la care Consumatorul a trimis comanda. Conform OG 130/2000, în cazul în care Comerciantul nu poate executa contractul din cauza faptului că produsul sau serviciul nu este disponibil, trebuie să informeze Consumatorul despre această indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat trebuie rambursate de către Comerciant în termen de 30 de zile. Vânzătorul acordă Cumpărătorului garanție de ___ de luni de la data facturării produsului. Pe durata perioadei de garanție produsul va fi reparat gratuit la sediul firmei sau la sediul unui service nominalizat de către furnizor, transportul fiind asigurat de către beneficiar. 

Nu se acordă garanție pentru daune provocate din cauza:

neglijenței, neatenției, greșelilor de manipulare, întreținere și exploatare (nerespectarea informațiilor din instrucțiunile de instalare și folosire)
reparațiilor, modificărilor executate de persoane sau unități neautorizate de către SC Tempo Music Impex SRL
defecte datorate accidentelor
defecte provenite de la utilizarea produsului in medii cu umiditate ridicata (fac excepție incintele acustice pentru exterior)
defecte datorate unor calamități naturale – cutremur, inundații etc.
defecte datorate insectelor
defecte datorate variațiilor de tensiune sau curent electric
defecte datorate conectării aparatelor la surse de tensiune incorectă
aparatele care au modificări neautorizate
defecte datorate ambalării defectuoase
defecte datorate utilizării în combinație cu alte produse
produsele achiziționate de la entități neautorizate de Tempo Music să vândă aceste produse
defecte datorate utilizării necorespunzătoare a produsului
produsele/accesoriile tip consumabile - ex. perne pentru urechi (cushion kit), acestea fiind produse supuse uzurii
cablurile nu fac obiectul garanției, acestea fiind supuse uzurii
schimbării stării originale a echipamentului/componenței de influențe naturale (rugină) sau de păstrare în condiții improprii (praf, umiditate, temperatură necorespunzătoare, radiații etc.) sau a folosirii unor soluții de curățare inadecvate.
spargerilor și în general pagubelor mecanice datorate căderii, transportului necorespunzător, intemperiilor etc.
unor variații anormale de tensiune, sau datorate unei racordări electrice greșite.
uzura normala aparuta ca urmare a utilizarii/exploatarii
Alimentarea generală a echipamentelor se va face de la rețeaua de curent alternativ, folosindu-se pentru aceasta numai prize cu împământare de tip shucko, iar alimentarea componentelor se va face de la o sursă corespunzătoare condițiilor de instalare. Nu sunt acoperite de garanție produsele asupra cărora au intervenit pentru reparații persoane neautorizate și/sau dacă s-au folosit piese de schimb neautorizate sau neaprovizionate prin SC Tempo Music Impex SRL. Nu fac obiectul garanției: bobina și sistemul mobil al difuzoarelor și în general orice tip de consumabile (bețe de tobă, stative, cabluri etc.).

  • Pentru chitare nu sunt acoperite de garanție următoarele:

uzarea și tocirea normală a tastelor, prăgușului, corzilor, mecanismele de acordare, butoanelor de control (potențiometri din echiparea chitarelor cu doză)
sistemele de preamplificare precum: capacul de fixare al bateriei, sistemul de închidere al dozei, cablul conductor aflat sub bridge-ul chitarei (dacă aceasta prezintă urme de uzură sau dacă după schimbarea corzilor a fost așezat într-o poziție incorectă)
instrumente care au fost prevăzute cu corzi de nylon și la care clientul a montat ulterior corzi de metal, având ca efect strâmbarea gâturilor chitarelor
deteriorarea finisajelor - crăpături, despicături, deformări ale lemnului, dezlipiri ale unor repere, exfoliere lac – ca urmare a schimbărilor de temperatură sau de umiditate, expunerii la soare, a contactului cu focul, umezeala, săruri și acizi rezultați din transpirația corpului sau a folosirii unor soluții de curățare inadecvate.
deteriorarea, coroziunea sau ruginirea mecanismelor metalice, ca urmare a umidității, aerului sărat, a expunerii la săruri și acizi rezultați din transpirația corpului sau a folosirii unor soluții de curățare inadecvate.
pickguard-ul, dacă a fost lovit, zgâriat sau dezlipit
cuiul (cuiele) de fixare al curelei
nut-ul și bridge-ul chitarei, acestea fiind considerate piese de schimb

Citeste si articolul: Îngrijirea și întreținerea chitarei clasice sau acustice

  • Pentru instrumente de suflat nu sunt acoperite de garanție următoarele:

uzarea pernitelor clapetelor sau pierderea lor
sistemele mecanice daca acestea au suportat interventii de ajustare neautorizate
sistemele mecanice daca acestea au fost expuse unor presiuni de actionare prea mari
sistemele mecanice daca prezinte urme de lovituri
coroziunea sistemelor mecanice
coroziunea parghiilor sau a resorturilor de actionare/revenire al clapetelor
anciile de suflat
sistemelor de ansamblare(plutelor, inelelor de fixare din cauciuc sau materiale asemanatoare, garniturilor de fixare intre corpuri)
curea de purtare(curea de saxofon, tuba, sau alte instrumente
mecanismelor de glisare sau de inchidere ale case-ului(cutia de transport)
fisurilor aparute datorita umiditatii excesive sau a expunerii la surse de caldura

  • Pentru boxe acustice (amplificate sau neamplificate) nu sunt acoperite de garanție următoarele:

boxele ale caror difuzoare prezinta semne de supraincingere (izolatie topita, bobina intrerupta) ca urmare a folosirii lor la o putere mai mare decat cea specificata.
suprasolicitarea mecanică a cablurilor avand ca efect ruperea componentelor acestora, sectionarea mecanica datorata traversarii sau prinderii acestora sub corpuri cu sarcini excesive sunt exceptate de la acordarea garantiei fiind considerate defecte de utilizare.
elemente auxiliare precum: manere de transport, panoul de conectare daca acesta prezxinta urme de utilizare necorespunzatoare, coltarele de protectie, picioruse/suporti de fixare pe podea, sita/grila de protectie, vopseaua sau finisajele exterioare, husa de protectie, 

Cum procedam în situația unui eveniment de service neacoperit de garanție:

           1. În funcție de gama din care face parte produsul defect, vom transmitere solicitarea dvs catre de service/reparatii.
           2. Vă comunicăm costul transportului și, după obținerea acordului dvs,  trimitem o firmă de curierat să ridice produsul de la dvs. Costul transportului  este suportat de dvs.
           3. Facem diagnoza și vă comunicăm costul estimat al reparației și timpul estimat pentru reparație.
           4. Prețul reparației este alcătuit din manoperă( per oră) și costul pieselor de schimb.
           5. Dacă sunteți de acord cu prețul reparației, reparăm produsul; când reparația este gata, îl expediem la adresa indicată de dvs cu plata ramburs.         Din prețul total (transport + diagnoza + reparație) veți beneficia de discount 100% pentru diagnoză, cu mențiunea că prețul minim facturabil pentru operațiunile de service este cel al diagnozei.
           6. Dacă nu sunteți de acord cu prețul reparației, vă trimitem produsul înapoi cu plata ramburs (costul transportului și al diagnozei), însoțit de   documentul aferent diagnozei.
           7. După reparație, vom trimite coletul la adresa pe care dvs ați menționat-o inițial, în ambalajul dvs. (de preferință) și cu același curier.

Dacă în timpul garanției intervine vreun defect, odată cu reclamația se va prezenta factura de achiziție a produsului și acest document (se accepta si format electronic/pdf), ce servește drept Certificat de Garanție, conform L449/2003 și OG21/1992.

Cumpărătorul pierde drepturile conferite de prezenta Garanție dacă : nu face dovada Certificatui de Garanție împreună cu factura de achiziție a produsului și produsul returnat în ambalajul original, tipul sau seria produsului sau orice semne de identificare de pe produs au fost șterse sau distruse, etichetele sau sigiliile de garanție nu sunt intacte.

Produsele de folosinţă îndelungată defectate în termenul de garanţie legală de conformitate, atunci când nu pot fi reparate sau când durata cumulată de nefuncţionare din cauza deficienţelor apărute în termenul de garanţie legală de conformitate depăşeşte 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv.

Constatarea defecțiunilor se face doar la sediul furnizorului, sau la service-ul agreat de furnizor. Reparația se face în termen de 15 zile de la recepția produsului la sediul SC Tempo Music Impex SRL. În cazul lipsei pieselor de schimb la furnizor, înlocuirea/reparația se va face prin extinderea termenului de reparație la 30 de zile, de comun acord cu achizitorul. În acest caz garanția totală a echipamentului/componentei se va extinde automat cu perioada de timp necesară înlăturării defecțiunii.

În cazul solicitării nejustificate de acordare a garanției (datorată convingerii beneficiarului că există un defect), Cumpărătorul este obligat la plata contravalorii de investigare a produsului. În situația în care Cumpărătorul va revinde echipamentele, noul cumpărător nu va beneficia de prevederile prezentului certificate de garanție decât în condițiile în care SC Tempo Music Impex SRL este înștiințată de revânzare în termen de maxim 14 zile calendaristice de la încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Termenul de garanție începe de la data vânzării produsului și se prelungește cu timpul scurs de la data repunerii în stare de funcționare. Prelungirea termenului de garanție se înscrie în Certificatul de Garanție de către unitatea de service.

Se asigură contra cost repararea produsului în afara termenului de garanție în cadrul duratei medii de utilizare declarate.

Prin semnarea de către Cumpărător a prezentei Garanții acesta certifică faptul că produsul achiziționat este întreg, în bună stare și condiții de calitate, că a primit instrucțiuni pentru instalarea, folosirea și întreținerea produsului și că acceptă termenii și condițiile prezentei Garanții.

Completeaza urmatorul formular

Pentru comunicarea oricarei sesizari  in perioada de garantie, va rugam sa utilizati formularul de mai jos.

Orice solicitare scrisa, verbala sau prin alte mijloace, cu exceptia completarii acestui formular, nu este luata in considerare.