Returnarea produselor

Conditii Returnare

Simplu, transparent si rapid

Ai cumparat si nu doresti sa pastrezi produsul, returneaza-l in 14 zile.

 • Stim ca alegerea unui instrumente muzical care sa te reprezinte, sau a accesoriilor compatibile acestuia nu este intotdeauna potrivita cu cerintele tale, de aceea suntem alaturi de tine sa te ajutam. 
 • Daca alegerea facuta nu te multumeste 100%, la Music and More ai 14 zile calendaristice de la primirea produsului sa returnezi ce ai comandat.
• Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii 14 zile de la incheierea contractului, doar in cazul in care serviciile nu au fost deja prestate.
• Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014  
• Singurul cost pe care va trebui sa-l suportati este taxa de transport si asigurare pentru returnarea coletului.

Conditii generale pentru returul produselor vandute de Tempo Music Impex Srl prin magazinul online Music and More (www.musicandmore.ro)

Daca ati decis sa returnati un produs, este necesar sa ne comunicati decizia de returnare. Puteti face acest lucru folosind urmatoarea cale de comunicare:

Formular returnare

Dupa ce ne-ati informat, puteti pregati produsul pentru retur.

Gasiti mai jos procedura de retur: 
• Este necesar ca produsul returnat sa ajunga in sediul nostru din strada Constantin Stere nr 53,Campina, Prahova, in termen de maximum 14 zile calendaristice din ziua in care l-ati primit (fie ca il aduceti personal sau expediati prin curier).
• Daca ai primit confirmarea ca indeplinesti conditiile de retur te rugam sa trimiti produsele prin intermediul unei firme de curierat fara ramburs la adresa indicata
• Produsul trebuie sa fie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat, impreuna cu factura fiscala (sau o copie a acesteia) si cu toate documentele, certificatele, etichetele si accesoriile care l-au insotit;
• Produsul nu trebuie sa aiba conturi personale, parole de securitate, date cu caracter personal.
• In cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma de minim 15% din valoarea de achizitie sau cu o valoare mai mare in functie de uzura. In functie de gradul de uzura constatat, putem expedia produsul catre service-ul autorizat pentru o constatare a valorii diminuate.
• Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3


• Produsele consumabile (corzi, sacaz, ancii, solutii de intretinere, pene de chitara, solutii de masina de fum sau bule, becuri sau leduri, fete de toba, bete de tobe, pasle de toba, surdine, castile intrauriculare, acumulatori, baterii, licente software) pot fi returnate doar daca sunt sigilate!

• Produsele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate.

• Produsele achizitionate sub forma de pachete speciale sau care beneficiaza de alte produse cadou nu se pot returna individual, ci tot sub forma de pachet sau impreuna cu produsul cadou.
• Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale, nu la inscrierea comenzii sau la trimiterea confirmarii inscrierii acesteia.

• Produsele care fac parte din categoria consumabile (ex: cabluri, difuzoare si drivere, lampi/ becuri, lichid de fum/ baloane/ ceata) sau categoria instrumentelor de suflat (saxofon, muzicuta, blockflote, kazoo, clarinet, tuba, trompeta, nai, fluier, etc), castilor si microfoanelor. Produsele din aceste categorii pot fi returnate numai daca sunt sigilate si nefolosite.

• Achizitiile facute in showroom sau din punctele de ridicare, nu se supun legii OUG 34/2014!

• Persoanele juridice, nu beneficiaza de retur.

• Pentru produsele achizitionate care prezinta defecte in momentul livrarii, clientul trebuie sa notifice in scris, in formularul de retur, Tempo Music Impex Srl prin Music and More, in termen de 48 de ore de la primirea produsului. Orice sesizare ulterioara, va fi procesata conform garantiei.Pentru coletele care prezinta deteriorari vizibile la livrarea prin curier, va recomandam sa refuzati primirea lor. Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.

Procedeul de returnare

Daca toate conditiile de mai sus sunt indeplinite, trebuie doar sa sigilati coletul si sa-l predati curierului pe care Dumneavoastra l-ati ales pentru a expedia coletul catre Music and More la adresa: strada Constantin Stere nr 53,Campina, Prahova

• IBAN-ul trebuie sa contina 24 de caractere (cifre si litere) si sa fie exprimat in RON;
• In cazul in care ati achitat produsul online, prin card bancar, va vom restitui suma aferenta produsului returnat doar in acelasi cont bancar din care ati efectuat plata.

Nu este contract incheiat la distanta si nu se acorda Consumatorului dreptul de retragere din contract in termen de 14 zile de la incheiere si nici alt drept de retur al produselor, acel contract in cadrul caruia Consumatorul ridica personal /intra in posesia produselor achizitionate in incinta spatiului comercial fizic al Tempo Music, magazin in care consumatorul are atat dreptul sa ceara, cat si posibilitatea sa obtina proba produselor (verificarea integritatii si testarea caracteristicilor tehnice) inainte de a le prelua /de a intra in posesia lor. Acest contract se considera incheiat in spatiul comercial al Tempo Music, in prezenta simultana a Consumatorului si a profesionistului, la momentul in care consumatorul, dupa plata, accepta sa preia personal si efectiv produsele achizitionate, fara sa aiba importanta ca produsul a fost mai inainte precomandat sau rezervat in magazin de la distanta, sau ca s-a achitat anterior un avans, sau intreg pretul. Decizia Consumatorului de a prelua /de a intra in posesia fizica a produselor in magazinul Music and More al Tempo Music, fara a mai cere efectuarea probei tehnice, nu schimba natura contractului; acesta ramane incheiat in spatiul comercial al profesionistului in prezenta simultana a partilor si nu da dreptul Consumatorului la retragere din contract sau la alt tip de retur al produselor achizitionate. Prezenta clauza se aplica atat pentru bunuri, cat si pentru servicii.

In cat timp primesc banii inapoi in urma returului efectuat?

Banii se pot returna in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produsului de catre Tempo Music Impex Srl la adresa strada Constantin Stere nr 53,Campina, Prahova.

Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti contacta la numarul de telefon 0733.012.013 in timpul orelor de program sau ne puteti scrie la adresa de e-mail: customer@musicandmore.ro

Va multumim!

Cadrul Legal 
- Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014- privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.
- Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014
- Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014.
-Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit


OG 34/2014, Art. 14, pct.3:
- Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

- In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.
- Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in cadrul termenului de 14 zile. Cererea de retur va fi procesata de Tempo Music cu prioritate, iar contravaloarea produsului va fi returnata doar dupa primirea produsului de la client.
-In lipsa primirii produsului in cadrul termenului de 14 zile, cererea de retur va expira conform Capitolului IV, art 29, punctul 15 ( articol nou):
      Art. 59 (secund) . - (1) Cu exceptia cazului in care furnizorul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, utilizatorul final returneaza produsele sau le inmaneaza furnizorului sau unei persoane autorizate de furnizor sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat furnizorului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 58.

- Termenul retragere din contract este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de utilizatorul final inainte de expirarea perioadei de 14 zile si sunt livrate la adresa: București, Sector 4, Sos Giurgiului nr 321 - Contransport.

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situația unor abuzuri (returnări repetate).