Care este cel mai popular instrument de cântat?

Indiferent daca ai cântat la un instrument toata viața ta sau chiar ai început, știi cât de valoroasă poate fi perfecționarea unei abilități ca aceasta.Interpretarea unui instrument deschide o varietate de uși din punct de vedere muzical și social. Și, dacă ești părinte, sunt șanse să vrei ca copilul tău să continue să cânte la instrumentul pe care l-a ales în copilărie. Indiferent dacă tu sau copiii tăi vrei să învețe cum să cânte la un instrument, această listă cu cele mai populare instrumente te poate ajuta să alegi instrumentul perfect.

Acest clasament al instrumentelor populare se bazează pe mai mulți factori, cum ar fi: ușurința de a cânta, costul, versatilitatea instrumentului și oportunitățile de carieră. La ce instrument vrei să cânți?

Pian

S-ar putea să te surprindă să știi că 48 de milioane de oameni cântă la pian! Nu e de mirare că este numărul 1 pe lista noastră. Pianul este probabil cel mai versatil dintre toate instrumentele, deoarece este utilizat în aproape toate genurile muzicale. Dacă copilul tău este interesat de pian, cel mai bine este să începi cat mai repede.

Chitara

Chitara se află pe locul secund datorită propriei versatilități, costuri și faptului că poate fi utilizata pentru acompaniament sau solo. În timp ce pianul a fost popular de generații, ascensiunea muzicii rock și pop a fost atribuită popularității chitarei. Puteți cânta la chitară acustică, electrică sau bas.

Vioara

Vioara ocupă locul trei in lista noastră. Deși este utilizara de mult timp în muzica clasică, este si o parte importantă a mai multor genuri. Este destul de ușor de învățat și puteți achiziționa instrumentul in diferite dimensiuni, ceea ce face ca acesta să fie un instrument grozav cu care să înceapă copiii. 

Tobe

Deși conviețuirea cu un baterist începător ar putea fi dificila, tobele sunt numărul 4 pe lista noastră de instrumente populare de cântat. Există o mare varietate de tobe disponibile și puteți opta și pentru un set de tobe electronice care va permite un sunet mai silențios în timpul cântării.

Saxofon

Saxofoanele, sunt asociate în mare parte cu muzica de jazz, vin într-o varietate de forme și dimensiuni și ar fi un prim instrument grozav. Cea mai bună vârstă pentru a începe să cânte este în jur de 12 ani.

Flaut

Flautul face parte din lista noastră și are multe avantaje ca prim instrument. Este ieftin, ușor de învățat, ușor de transportat și distractiv de cantat!

Violoncel

Violoncelul este un alt prim instrument grozav. Strâns legat de vioară, violoncelul este puțin mai mare și se cântă stând jos. Este grozav pentru începători, iar experții recomandă vârsta de 6 ani ca un punct de plecare excelent.

Clarinet

Face parte din familia instrumentelor de suflat, clarinetul se găsește în multe genuri muzicale. Există șanse mari să urmezi o carieră profesională cu clarinetul. Dacă copilul dumneavoastră este interesat, vârsta de 10 ani este un moment bun pentru a începe.

Trompeta

Fiind singurul instrument de alamă de pe această listă, trompeta este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale. Poate fi utilizat în trupe de alamuri clasice și jazz. De asemenea, este ieftin și ușor de transportat. Din nou, vârsta de 10 ani este un moment minunat pentru a începe să înveți!

Harpa

Deși pentru unii harpa poate fi intimidantă, este destul de ușor să începi să cânți. De asemenea, vine în diferite forme și dimensiuni, unele suficient de mici pentru ca chiar și copiii de 8 ani pot să înceapă să studieze.

Sperăm că ți-a plăcut să citești topul nostru despre cele mai populare instrumente muzicale! În cazul în care vă întrebați, de unde pot cumpara, există o mulțime de categorii cu oferte pentru fiecare nivel de pregatire, important este ce incepi.