• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 731lei
  • 732lei

Cum functioneaza un sistem wireless pentru chitara

Un sistem wireless pentru chitară este un dispozitiv care permite chitaristului să transmită semnalul audio de la chitară la un amplificator sau la un sistem de sunet fără a fi nevoie de cabluri. Acesta constă în mod obișnuit din două componente principale: un emitător (transmițător) și un receptor.

 1. Emitător (Transmițător): Acest dispozitiv este conectat la chitară sau la dozele acesteia. El preia semnalul audio generat de chitară și îl convertește într-un semnal radio sau digital pentru a fi transmis la receptor. Emitătoarele wireless pot avea diferite forme și dimensiuni, inclusiv variante care se montează direct pe chitară sau care se conectează la aceasta prin intermediul unui cablu.
 2. Receptor: Receptorul este conectat la amplificatorul sau sistemul de sunet la care dorește chitaristul să trimită semnalul. Acesta primește semnalul wireless transmis de emitător și îl convertește înapoi într-un semnal audio pe care îl puteți auzi prin amplificator sau sistemul de sunet.

Utilizarea unui sistem wireless pentru chitară oferă multe avantaje, inclusiv mobilitate și libertate de mișcare pe scenă, eliminarea cablurilor și o mai mare flexibilitate în ceea ce privește poziționarea pe scenă. Acesta este un echipament popular în special pentru chitariștii care susțin concerte live sau care doresc să se deplaseze liber pe scenă în timpul interpretărilor lor.