Tehnologie de modelare, conectivitate Bluetooth, tuburi (valve) sau cu tranzistoare. Fiecare tip de amplificator are caracteristici distincte.

Amplificatoarele de chitară sunt esențiale pentru chitara electrică, acustică sau bass si pentru cei care doresc să-și amplifice sunetul mai puternic. Iată câteva aspecte importante despre amplificatoarele de chitară:

1. Tipuri de amplificatoare:
 - Amplificatoare pentru chitară electrică: Aceste amplificatoare sunt proiectate special pentru chitare electrice și oferă o gamă largă de tonuri și efecte. Ele pot fi utilizate într-o varietate de stiluri muzicale, de la rock la jazz și metal. 

 - Amplificatoare pentru chitară acustică: Acestea sunt concepute pentru chitare acustice și au un sunet mai curat și mai organic. Multe dintre ele includ și canale pentru voce, ceea ce le face potrivite pentru cântăreți/chitariști de stradă.

   - Amplificatoare pentru ukulele: Dacă cântați la ukulele, există și amplificatoare special concepute pentru acest instrument, care păstrează sunetul caracteristic al ukulelei.

2. Putere și dimensiuni: Amplificatoarele vin cu diferite puteri  muzicale (wați) și dimensiuni. Amplificatoarele mai mici cu puteri de 5-20 de wați sunt potrivite pentru practică și cântat la domiciliu, în timp ce cele mai mari și mai puternice sunt mai potrivite pentru spectacole live și înregistrări in studio.

3. Caracteristici suplimentare: Multe amplificatoare au caracteristici suplimentare, cum ar fi:
   - Efecte încorporate: Reverb, delay, chorus, distorsiune, etc.

    - Conectivitate Bluetooth: Acest lucru îți va permite să cânti împreună cu backing tracks, să reglezi setările amplificatorului cu ușurință și să folosești funcții suplimentare.

   - Canale multiple: Pentru a conecta mai multe surse, cum ar fi chitara și vocea.
   - Conectivitate: Ieșiri pentru căști, intrări pentru mp3 player sau dispozitive de înregistrare.
   - Tunere încorporate: Pentru a vă menține chitara bine acordată.
   - Footswitch-uri: Pentru controlul efectelor sau al canalelor pe scenă.

4. Buget: Amplificatoarele vin într-o gamă largă de prețuri. Stabilește un buget înainte de a căuta și asigură-te că vei cumpăra un amplificator care se potrivește cu bugetul și nevoile tale.

5. Producători: Există multe branduri de amplificatoare de încredere, cum ar fi Fender, Marshall, Vox, Roland, Boss, NUX, Peavey, Orange și altele. Marca și modelul pot influența calitatea sunetului și caracteristicile disponibile.

6. Testarea înainte de achiziție: Dacă este posibil, mergi într-un magazin de muzică și testează amplificatoarele pentru a evalua sunetul și funcționalitatea lor înainte de a cumpăra.

Amplificatoarele de chitară joacă un rol esențial în sunetul și performanța unui chitarist, așa că este important să alegi cu grijă amplificatorul care se potrivește cel mai bine stilului tău și preferințelor sonore.