• Brand
 • Modeling
 • Port USB
 • Amplificare
 • Pret
  lei
  lei
  • 435lei
  • 1769lei
 • Tip amplificator
 • Conectivitate Bluetooth

Aspecte importante in selectia amplificatoruloui de chitara electrica

Un amplificator pentru chitară electrică este un dispozitiv electronic folosit pentru a amplifica sunetul produs de o chitară electrică. Acesta este un element esențial pentru orice chitarist electric, deoarece contribuie la modelarea și proiectarea sunetului în funcție de preferințele individuale ale chitaristului.

Iată câteva aspecte importante de luat în considerare atunci când alegi un amplificator pentru chitară electrică:

1. Putere și dimensiune: Amplificatoarele pentru chitară electrică variază în putere de la modele mici și portabile cu câțiva wați la amplificatoare mari de scenă cu sute de wați. Alegerea puterii depinde de scopurile tale. Pentru practică acasă, un amplificator mai mic este suficient, în timp ce pentru concerte sau înregistrări, vei avea nevoie de un amplificator mai puternic.

2. Tipuri de amplificatoare: Există două tipuri principale de amplificatoare pentru chitară electrică: amplificatoare cu tranzistori și amplificatoare cu tuburi (valve). Amplificatoarele cu tranzistori sunt mai ușoare, mai ieftine și mai durabile, dar pot oferi un sunet mai steril. Amplificatoarele cu tuburi oferă un sunet cald, vintage și sensibilitate la atac, dar sunt mai mari, mai grele și necesită întreținere periodică.

3. Numărul de canale: Dacă dorești să schimbi între sunete curate și distorsionate sau să utilizezi efecte, este important să alegi un amplificator cu suficiente canale pentru nevoile tale.

4. Efecte și caracteristici suplimentare: Unele amplificatoare vin cu efecte încorporate precum reverberația, delay-ul, tremolo-ul sau distorsiunea. De asemenea, pot avea opțiuni de conectivitate Bluetooth, USB sau porturi pentru a conecta efecte externe.

5. Portabilitate: Dacă ai nevoie să te deplasezi frecvent cu amplificatorul, asigură-te că este portabil și ușor de transportat. Există amplificatoare pentru chitară electrică cu dimensiuni compacte și mânere pentru transport.

6. Buget: Stabilește un buget înainte de a cumpăra un amplificator și caută unul care să se încadreze în acest buget. Prețurile variază în funcție de calitate, putere și caracteristici.

7. Experiența auditivă: Cel mai important lucru este să încerci amplificatorul și să asculți cum sună cu chitara ta electrică. Sunetul și tonalitatea trebuie să fie pe placul tău și să se potrivească stilului tău de joc.

Înainte de a face o achiziție, ia în considerare preferințele tale personale, genul muzical pe care îl canti și locurile în care vei folosi amplificatorul. Poți testa mai multe modele și mărci pentru a găsi cel care să se potrivească cel mai bine nevoilor tale și să-ți ofere sunetul dorit.