• Brand
  • Pret
    lei
    lei
    • 657lei
    • 658lei

Ce trebuie sa stiu inainte de a cumpara un cabinet de chitara?

Alegerea unui cabinet (boxă) pentru chitară electrică este importantă pentru obținerea unui sunet de calitate în timpul interpretării. Iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când alegi un cabinet de chitară electrică: 

1. Tipul de cabinet: Există două tipuri principale de cabinete de chitară electrică: cabinet cu difuzoare închise (closed-back) și cabinet cu difuzoare deschise (open-back). Cabinetul închis oferă un sunet mai direcțional, potrivit pentru stiluri muzicale mai grele sau distorsionate. Cabinetul deschis produce un sunet mai aerisit și poate fi potrivit pentru stiluri mai usoare.

2. Dimensiunea și configurația difuzoarelor: Cabinetele de chitară vin în diferite dimensiuni și configurații de difuzoare, cum ar fi 1x12, 2x12 sau 4x12. Numărul și dimensiunea difuzoarelor vor influența volumul, răspunsul în frecvență și portabilitatea cabinetului. De exemplu, un cabinet 1x12 poate fi mai ușor de transportat decât unul 4x12, dar poate produce mai puțin volum.

3. Putere nominală (Wattage): Cabinetul trebuie să fie compatibil cu puterea amplificatorului tău. Asigură-te că puterea nominală a cabinetului este suficientă pentru amplificatorul tău. Este bine să alegi un cabinet cu o putere nominală mai mare decât cea a amplificatorului pentru a evita supraîncălzirea sau deteriorarea difuzoarelor.

4. Impedanța: Cabinetul și amplificatorul tău trebuie să aibă aceeași impedanță sau să fie compatibile. De obicei, impedanța cabinetelor este de 4, 8 sau 16 ohmi. Asigură-te că amplificatorul si cabinetul au aceeași valoare de impedanță sau că amplificatorul poate funcționa într-un interval de impedanțe compatibile.

5. Materialul cabinetului: Materialul din care este construit cabinetul poate influența tonalitatea acestuia. De exemplu, cabinetul din lemn solid poate oferi un ton mai cald și mai plin, în timp ce unul din lemn stratificat poate oferi un sunet mai luminos. Încearcă să asculți diferite modele pentru a vedea care sună cel mai bine pentru stilul tău muzical.

6. Greutate și portabilitate: Dacă vei călători sau vei transporta adesea cabinetul, ia în considerare greutatea și portabilitatea acestuia. Un cabinet mai ușor poate fi mai convenabil, dar poate să nu ofere aceeași putere sau răspuns în frecvență ca un cabinet mai mare și mai greu.

În final, alegerea unui cabinet de chitară electrică depinde de preferințele personale, stilul muzical și bugetul tău. Acesta este un element esențial pentru a obține sunetul dorit în timpul interpretării, așa că investește timp în a face alegerea potrivită pentru nevoile tale.