Chitara este în continuare cel mai cântat instrument din lume și continuă să fie favorita pentru cei care doresc să înceapă să cânte.

Chitarele sunt unele din instrumentele favorite ale muzicienilor tineri sau experimentați. Acestea se remarcă prin aspectul emblematic, sunetul caracteristic fiecărui tip de chitară, dar și prin experiența deosebită de interpretare.

Chitara este un instrument cu corzi care este utilizat prin ciupirea/lovirea corzilor. Principalele părți ale unei chitară sunt corpul, fretboard, headstock  și corzile. Chitarele sunt de obicei făcute din lemn sau plastic. Corzile lor sunt fabricate din oțel sau nailon.

Corzile de chitară sunt atinse cu degetele și unghiile din mâna dreaptă (sau mâna stângă, pentru  stângaci) sau cu o mică pana din plastic subțire. Acest tip de abordare este numit "Plectrum" sau guitar pick.

Mâna stângă ține gâtul chitarei, în timp ce degetele lovesc corzile. Diferite poziții ale degetelor de pe fretboard emit note diferite.

Chitarele ca si alte instrumente de coarde au fost folosite de mai mulți ani. În multe țări și în multe perioade diferite de timp, chitare și alte instrumente de coarde au fost foarte populare, deoarece acestea sunt ușor de transportat de la un loc la altul, sunt mai ușor de învățat să canti decât la multe alte instrumente. 

Chitarele sunt folosite pentru multe genuri de muzică, de la clasic la rock. Cele mai multe piese au fost scrise incepand cu anii 1950.

Există multe tipuri diferite de chitare, clasificate cu privire la modul în care acestea sunt făcute și tipul de muzică pentru care sunt folosite. Toate tipurile tradiționale de chitară au un corp care este gol. Acest lucru face sunetul corzilor sa fie emis și dă chitară calității sale. Acest tip de chitară este numit "acustic". (Un instrument acustic este unul care ofera propria sa dinamică.) Din anii 1930, oamenii au început să facă chitare care au folosit sursa electrică și amplificatoare pentru a controla intensitatea lumii. Aceste chitare, care sunt adesea folosite în muzica populară, acestea se numesc chitare electrice. Ele nu au nevoie să aibă un corp gol. Acest lucru se datorează faptului că nu utilizează acustica naturala pentru a amplifica sunetul.

Majoritatea chitarelor au șase corzi, dar există și chitare cu patru, șapte, opt, zece sau douăsprezece șiruri de caractere. Mai multe corzi fac sunetul instrumentului mai plin. Gâtul unei chitare are bare sau semne numite freturi. Freturile ajută un chitarist să știe unde să-și pună degetele pentru a obține pitch-ul potrivit când cantă. Reglarea standard definește notele ca E, A, D, G, B și E, de la cel mai mic (E2 scăzut) la cel mai înalt (ridicat E4). Tuningul standard este utilizat de majoritatea chitaristatilor.

Oferta noastră include și seturi de chitară ce conțin toate accesoriile necesare pentru transport, acordare sau amplificare. La Music and More găsiți o mulțime de chitare produse de Schecter Guitar Research, Toledo, Soundsation, și Cort.

Comanda online la magazinul de instrumente muzicale Music and More