• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 45lei
  • 92lei

Cum alegem corzi pentru chitara clasica

Există mai multe tipuri de corzi pentru chitara clasică, fiecare cu caracteristici și sunete specifice. Cele mai comune tipuri de corzi pentru chitară clasică sunt:

 1. Corzi de nailon: Acestea sunt cele mai obișnuite corzi pentru chitară clasică. Ele sunt fabricate din nailon transparent sau nailon cu un strat de argint pe partea superioară pentru a îmbunătăți rezistența și durabilitatea. Corzile de nailon produc un sunet cald și sunt potrivite pentru muzica clasică, flamenco și multe alte stiluri. Aceste corzi pot avea diverse niveluri de tensiune (ușoară, medie sau grea), ceea ce afectează actiunea și tonalitatea.
 2. Corzi din nailon cu miez de oțel: Aceste corzi au un miez din sârmă de oțel, acoperit cu nailon. Ele pot oferi un sunet mai clar decât corzile de nailon pure, fiind potrivite pentru chitarele clasice care au nevoie de mai multă proiecție.
 3. Corzi cu infasurare de argint: Corzile cu infasurare de argint sunt corzi de nailon care au un strat suplimentar de argint pe partea superioară pentru a îmbunătăți proiecția sunetului și pentru a prelungi viața corzilor.
 4. Corzi de carbon: Aceste corzi sunt fabricate din fibre de carbon și pot oferi un sunet clar și deschis. Ele sunt mai rezistente la schimbările de temperatură și umiditate decât corzile de nailon, ceea ce le face potrivite pentru chitariștii care cântă în diverse condiții.
 5. Corzi pentru chitară flamenco: Aceste corzi sunt proiectate special pentru chitara flamenco și pot avea o construcție diferită față de cele pentru chitara clasică tradițională. Ele oferă un sunet mai puternic și mai percussiv, ideal pentru stilul flamenco.
 6. Corzi cu infasurare de aur: Asemănătoare cu corzile cu infasurare de argint, acestea au un strat de aur pe partea superioară a corzilor de nailon, oferind un sunet bogat și plin.

Este important să încercați diferite tipuri de corzi pentru a găsi cele care se potrivesc cel mai bine stilului dvs. de cântat și preferințelor de sunet. De asemenea, să țineți cont de nivelul de tensiune al corzilor, deoarece acesta poate afecta confortul la cântat și modul în care sunetul se produce pe chitara dvs.