• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 32lei
  • 99lei

Tipuri de corzi pentru chitara electrica

Pentru chitara electrică există mai multe tipuri de corzi disponibile, fiecare având caracteristici și sunete specifice pentru a satisface preferințele muzicienilor. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de corzi pentru chitara electrică:

 1. Corzi cu sârmă de oțel inoxidabil (Stainless Steel): Aceste corzi sunt durabile și oferă un sunet bright, clar și puternic. Ele sunt cunoscute pentru rezistența lor la coroziune și pentru că mențin intonatia mai mult timp. Corzile din oțel inoxidabil sunt potrivite pentru o varietate de stiluri muzicale, inclusiv rock, metal și jazz.
 2. Corzi din nichel (Nickel Plated): Corzile din nichel au un miez din sârmă de oțel acoperit cu un strat subțire de nichel. Ele oferă un sunet cald și plin,mai puțin bright decât corzile din oțel inoxidabil. Corzile din nichel sunt potrivite pentru rock clasic, blues și alte genuri cu accent pe tonalități calde.
 3. Corzi cu protectie la coroziune (Coated Strings): Corzile coated au un strat protector care ajută la prelungirea duratei de viață și menținerea sunetului. Acestea sunt potrivite pentru cei care doresc să evite schimbarea corzilor frecvent sau pentru a reduce frecvența de curățare.
 4. Corzi cu grosime mai mare (Heavy Gauge) sau cu tensiune ridicată: Aceste corzi au diametre mai mari și necesită o presiune mai mare pentru a fi apăsate pe taste, ceea ce le face potrivite pentru chitaristii care doresc un sunet puternic sau folosesc acordaje joase.
 5. Corzi cu grosime mai mică (Light Gauge) sau cu tensiune scăzută: Aceste corzi sunt mai subțiri și pot oferi o actiune mai ușoara. Ele sunt potrivite pentru chitaristii care doresc să facă bending frecvent sau să cânte cu un sunet mai bright.
 6. Corzi cu fibră de carbon (Carbon Fiber): Acestea sunt corzi mai recente, care utilizează fibră de carbon pentru a obține o rezistență mai mare și un sunet clar și echilibrat. Sunt potrivite pentru diverse stiluri muzicale.
 7. Corzi flatwound (Flatwound Strings): Aceste corzi au un finisaj plat și neted, ceea ce le conferă un sunet cald și stabilitate in acordaj. Ele sunt populare în muzica jazz și pentru sunetul vintage.

Alegerea corzilor pentru chitara electrică depinde în mare măsură de stilul dvs. de cântat, preferințele personale și tonalitatea pe care doriți să o obțineți. Experimentați cu diferite tipuri și mărci de corzi pentru a găsi cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs. și pentru a obține sunetul dorit.