• Brand
 • Captuseala
 • Pret
  lei
  lei
  • 51lei
  • 797lei

Tipuri de captuseala folosite la o husa pentru chitara clasica

Captușeala din interiorul husei pentru chitara clasică are rolul de a proteja și a amortiza instrumentul împotriva zgârieturilor, loviturilor și a altor daune, precum și de a menține chitara ferm fixată în interior pentru a preveni mișcarea necontrolată în timpul transportului. Iată câteva tipuri comune de captușeală utilizate în husele pentru chitare clasice:

 1. Spumă cu celule închise: Acest tip de captușeală constă în straturi de spumă cu celule închise, care oferă o protecție eficientă împotriva șocurilor și a vibrărilor. Spuma cu celule închise are proprietăți de amortizare și poate păstra chitara în siguranță.
 2. Spumă cu memorie: Unele huse de calitate superioară folosesc spumă cu memorie pentru captușeală. Această spumă se mulează pe forma chitarei atunci când aceasta este plasată în husă, oferind o potrivire precisă și o protecție sporită împotriva șocurilor.
 3. Captușeală moale: Husele mai simple pot avea o captușeală moale din materiale precum bumbacul sau poliesterul. Deși această captușeală poate oferi o protecție limitată împotriva zgârieturilor, nu oferă același nivel de amortizare și protecție ca spuma sau spuma cu memorie.
 4. Căptușeală din pluș: Unele huse de chitară pot avea o căptușeală din pluș sau catifea, care este moale și delicată pentru finisajul chitarei. Aceasta oferă o protecție împotriva zgârieturilor și poate păstra chitara curată și lucioasă.
 5. Captușeală hibridă: Anumite huse combina mai multe tipuri de materiale de captușeală pentru a obține beneficiile multiple. De exemplu, o husă ar putea avea o căptușeală exterioară din spumă cu celule închise pentru protecție împotriva șocurilor și o căptușeală interioară din catifea sau pluș pentru a proteja finisajul chitarei.

Alegerea captușelii potrivite depinde de nivelul de protecție pe care doriți să îl oferiți chitarei dvs. și de preferințele personale privind textura și amortizarea. Indiferent de tipul de captușeală, este important ca aceasta să se potrivească bine cu forma și dimensiunile chitarei pentru a oferi o protecție eficientă.