• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 24lei
  • 269lei
Soundsation SGS-200 - Stativ chitara
Livrare in 1-2 zile
Soundsation SGS-110 - Stativ chitara
Livrare in 1-2 zile
Soundsation SAGS-50 - Stativ Chitara
Livrare in 1-2 zile
Soundsation SGS-100 - Stativ chitara
Livrare in 1-2 zile

Clasificarea stativelor pentru chitara

Există mai multe tipuri de stative sau suporturi pentru chitară disponibile pe piață, fiecare având caracteristici specifice pentru diferite scopuri și nevoi. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de stative de chitară:

 1. Stative pentru chitară acustică:
  • Stative simple pentru chitară acustică: Acestea sunt standuri standard cu un suport pe care chitara poate sta în picioare. Sunt potrivite pentru chitare acustice de dimensiuni obișnuite.
  • Stative pentru chitară acustică cu brațe reglabile: Acestea au brațe reglabile care pot susține chitara în mai multe poziții. Sunt utile pentru a menține chitara într-o poziție specifică, cum ar fi o poziție înclinată sau dreaptă.
  • Stative pentru chitară acustică cu sistem de blocare: Aceste standuri au un sistem de blocare care se fixează în jurul chitarei, asigurându-se că aceasta nu alunecă sau nu se deteriorează.
 2. Stative pentru chitară electrică:
  • Stative pentru chitară electrică cu gât: Aceste standuri au o buclă sau un suport pentru gâtul chitarei electrice și suportă corpul chitarei.
  • Stative pentru chitară electrică în formă de A: Acestea sunt standuri standard în formă de A, adaptate pentru chitarele electrice.
 3. Stative pentru chitară bas: Sunt similare cu standurile pentru chitare electrice, dar au adesea o capacitate de încărcare mai mare și dimensiuni mai mari pentru a susține chitarele bas.
 4. Standuri de perete pentru chitară: Acestea sunt montate pe perete și pot fi utilizate pentru a afișa sau stoca chitara într-un mod accesibil și decorativ. Sunt disponibile variante pentru toate tipurile de chitare.
 5. Stative portabile: Aceste standuri sunt concepute pentru portabilitate și pot fi pliate sau demontate pentru a fi ușor de transportat. Sunt ideale pentru chitariștii care călătoresc frecvent.
 6. Stative cu sistem de prindere pentru chitară: Acestea au un sistem de prindere care fixează chitara în poziție și pot fi utilizate pentru a expune chitara într-un mod atractiv.
 7. Stative pentru chitare clasice și flamenco: Acestea sunt concepute special pentru chitarele clasice și flamenco, care au dimensiuni și forme diferite față de chitarele acustice și electrice.

Înainte de a cumpăra un pentru chitară, asigurați-vă că ați selectat unul care se potrivește tipului și dimensiunilor chitarei dumneavoastră și că oferă stabilitate și siguranță adecvate.