• Brand
  • Pret
    lei
    lei
    • 220lei
    • 689lei

Chorus - anii 80' si nu numai

O pedala chorus este un efect audio utilizat în special de chitariști și bassiști pentru a crea un sunet mai bogat și mai spațios. Aceasta simulează sunetul unor multiple instrumente identice cântând același pasaj muzical în același timp.

Aceasta funcționează prin modularea subtilă a semnalului audio original. Ea creează o copie a semnalului original și îi aplică o mică fluctuație în frecvență (detuning) și în timp. Aceasta înseamnă că, atunci când sunt redate în același timp, sunetele sunt ușor deplasate în sus și în jos în frecvență. Pedala chorus adaugă adesea o calitate vibrato ușoară la sunet, ceea ce înseamnă că frecvența sunetului se schimbă ușor în timp, dând senzația de "vibrare" sau "val."

Un exemplu obișnuit de utilizare a unei pedale chorus este în muzica rock, unde poate fi folosită pentru a adăuga profunzime sunetului chitarei și pentru a obține un sunet mai plin în pasajele solo. De asemenea, este folosită în muzica pop pentru a conferi un sunet mai strălucitor și mai spațios la acordurile de chitară sau la sunetul sintetizatoarelor.