• Brand
  • Port USB
  • Pret
    lei
    lei
    • 635lei
    • 1790lei

Procesorul de chitara electrica - o evolutie continua

Există mai multe tipuri de procesoare de chitară, fiecare cu caracteristici și funcții specifice. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de procesoare de chitară: 

1. Procesoare de efecte multiefect: Acestea sunt dispozitive versatile care oferă o gamă largă de efecte de sunet, cum ar fi distorsiune, delay, reverb, chorus, flanger, tremolo și multe altele. Pot fi utilizate pentru a crea o varietate de sunete și efecte, fie pentru interpretare live, fie pentru înregistrări.

2. Modelatoare de amplificatoare: Aceste procesoare simulează sunetele unor amplificatoare de chitară și difuzoare celebre. Ele permit chitariștilor să experimenteze cu diferite amplificatoare și boxe fără a le deține fizic. Pot fi utile pentru găsirea sunetului dorit într-o varietate de stiluri muzicale.

3. Procesoare de modelare a cabinetului și microfonului (IR): Acestea lucrează în tandem cu modelatoarele de amplificatoare pentru a simula cabinetul și microfonul utilizate în înregistrări sau la interpretări live. Aceste procesoare pot influența semnificativ tonalitatea și caracterul sunetului.

4. Procesoare de simulare de chitară acustică: Acestea sunt specializate în a reproduce sunetul unei chitare acustice. Ele pot simula rezonanța și timbrul specific al unei chitare acustice, fără a fi nevoie să folosiți efectiv o chitară acustică.

5. Procesoare de sintetizator pentru chitară: Aceste procesoare transformă sunetul chitarei în sunete sintetizate, deschizând posibilități creative pentru muzicieni. Ele pot crea sunete de orgă, pian, sintetizator și multe altele.

6. Procesoare de modelare a pedalierelor: Aceste procesoare simulează pedalierul unui chitarist, permițându-vă să adăugați și să controlați efecte precum wah-wah, pedală de volum, fuzz, și multe altele. 

Acestea sunt câteva dintre cele mai comune tipuri de procesoare de chitară disponibile pe piață, iar mulți chitariști le folosesc pentru a-și personaliza și îmbunătăți sunetul în funcție de preferințele lor și de necesitățile lor muzicale.