• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 81lei
  • 282lei

Funcția principală a unui DI box este de a converti semnalele audio nebalansate în semnale audio balansate

Un DI box (Direct Injection box) este un dispozitiv utilizat în industria audio pentru a converti un semnal audio nebalansat, precum semnalul de la o chitară sau un instrument muzical cu coarde, într-un semnal balnsat, care poate fi mai ușor transmis pe distanțe lungi și care are o rezistență mai mare la interferențe electromagnetice (EMI) și zgomote.

Iată câteva informații importante despre DI box și modul în care este utilizat:

 1. Conversia semnalului: Funcția principală a unui DI box este de a converti semnalele audio nebalansate, cum ar fi semnalele instrumentelor muzicale, în semnale audio balansate. Semnalele balansatesunt cele care au două conductorii (pozitiv și negativ) și un conductor de masă. Această conversie este importantă pentru a minimiza zgomotele și interferențele și pentru a menține calitatea semnalului audio.
 2. Utilizare pentru înregistrare și sunet în direct: DI box-urile sunt utilizate pentru înregistrare de studio și în aplicații live. Într-un studio, ele pot fi folosite pentru a înregistra sunetele instrumentelor muzicale direct într-o consolă de mixaj sau un dispozitiv de înregistrare. Într-un set live, DI box-urile permit conectarea instrumentelor muzicale direct la un sistem de sunet, eliminând necesitatea unor microfoane suplimentare.
 3. Eliminarea zgomotelor și interferențelor: DI box-urile sunt benefice în special atunci când se tratează semnale care provin de la instrumente cu coarde, cum ar fi chitarele sau basurile. Aceste semnale pot fi sensibile la interferențe electromagnetice, cum ar fi cele produse de echipamentele de iluminat sau sursele de curent alternativ. Utilizarea unui DI box ajută la eliminarea sau reducerea semnificativă a acestor zgomote nedorite.
 4. Impedență și nivel de semnal: DI box-urile pot avea opțiuni pentru ajustarea nivelului semnalului și a impedenței, ceea ce le face potrivite pentru diferite instrumente și scenarii de utilizare. Aceste setări pot fi importante pentru a asigura o compatibilitate corespunzătoare între instrument și echipamentul de sunet.
 5. Tipuri DI box: Există diferite tipuri de DI box-uri, cum ar fi DI box-uri pasive și active. DI box-urile pasive nu au nevoie de alimentare externă și sunt potrivite pentru semnale cu niveluri mai ridicate, în timp ce DI box-urile active necesită alimentare electrică și pot amplifica semnalele cu niveluri mai scăzute.

DI box-urile sunt un instrument util în lumea audio și sunt folosite pentru a obține semnale audio de calitate și pentru a preveni interferențele indesejate atunci când se lucrează cu instrumente muzicale. Alegerea unui DI box potrivit depinde de necesitățile dvs. specifice și de echipamentul cu care lucrați.