• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 390lei
  • 4789lei

O interfață audio de înaltă calitate va oferi o fidelitate audio superioară și o rezoluție mai mare a semnalului

O interfață audio USB (Universal Serial Bus) este un dispozitiv folosit pentru a conecta instrumente muzicale, microfoane, căști, difuzoare sau alte echipamente audio la un computer sau la alte dispozitive cu port USB. Această interfață permite conversia semnalelor audio analogice în semnale digitale și invers, permițând înregistrarea, redarea sau procesarea sunetului pe computer.

Iată câteva caracteristici comune ale interfețelor audio USB:

 1. Conversie A/D și D/A: Interfețelele audio USB sunt dotate cu convertizoare analog-digital (A/D) și digital-analog (D/A) care transformă semnalele audio analogice în date digitale și viceversa. Aceasta permite înregistrarea sunetului analogic în format digital și redarea sunetului digital într-un format analogic.
 2. Cabluri și porturi: Interfețelele audio USB se conectează la computer sau la alte dispozitive prin intermediul unui cablu USB. Majoritatea interfețelor au un port USB standard de tip A pentru conectarea la computer și porturi audio, cum ar fi intrări pentru microfoane sau instrumente, ieșiri pentru căști sau boxe, și intrări/ieșiri MIDI pentru conectarea altor echipamente muzicale.
 3. Preamplificatoare de microfon: Multe interfețe audio USB au preamplificatoare de microfon integrate, care permit conectarea directă a microfoanelor cu nivel scăzut și furnizează alimentare fantomă pentru microfoanele cu condensator.
 4. Controlul volumului și al reglajelor: Interfețelele audio USB pot avea butoane sau potențiometre pentru reglarea volumului, echilibrului și altor setări audio. Unele au și butoane de monitorizare pentru a ajusta nivelul de monitorizare în timp real.
 5. Calitate audio: Calitatea audio a unei interfețe USB este importantă. Aceasta poate varia în funcție de preț și de specificațiile dispozitivului. O interfață audio de înaltă calitate va oferi o fidelitate audio superioară și o rezoluție mai mare a semnalului.
 6. Latenta (întârziere): Un alt factor important este latenta, care se referă la întârzierea dintre momentul în care sunetul intră în interfață și momentul în care este redat prin difuzoare sau căști. Latența redusă este crucială pentru înregistrări și interpretări în timp real.
 7. Software de control: Multe interfețe audio vin cu software de control care vă permite să reglați setările audio, să monitorizați nivelurile de intrare și să efectuați alte ajustări.
 8. Conectivitate MIDI: Unele interfete audio ofera conectivitate MIDI pentru a integra claviaturi MIDI sau module de sunet in sistemul dvs.

Interfețelele audio USB sunt esențiale pentru producția de muzică, înregistrări audio, podcast-uri și multe alte aplicații. Alegerea unei interfețe depinde de nevoile dvs. specifice, de tipurile de dispozitive pe care doriți să le conectați și de bugetul disponibil. Este întotdeauna recomandabil să căutați recenzii și să consultați experți în domeniul audio pentru a face cea mai bună alegere pentru nevoile dvs.