• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 347lei
  • 377lei

Microfoanele de studio sunt proiectate pentru a captura sunete cu o claritate și fidelitate excepționala

Un microfon de studio este un tip de microfon conceput special pentru înregistrările audio de înaltă calitate într-un studio de înregistrare sau într-un mediu controlat. Aceste microfoane sunt proiectate pentru a captura sunete cu o claritate și fidelitate excepționale și sunt esențiale în producția muzicală, înregistrările vocale, podcast-uri și alte activități de înregistrare profesională. Iată câteva caracteristici și aspecte de luat în considerare atunci când alegeți un microfon de studio:

 1. Tipul de microfon: Există mai multe tipuri principale de microfoane de studio, inclusiv:
  • Microfoane condenser: Acestea sunt cele mai comune în studiourile de înregistrare și sunt cunoscute pentru sensibilitatea și claritatea lor. Sunt ideale pentru înregistrări vocale și instrumentale.
  • Microfoane dinamice: Aceste microfoane sunt mai rezistente și pot rezista la niveluri ridicate de presiune sonoră. Sunt adesea utilizate pentru înregistrări de instrumente care produc un nivem sonor puternic sau pentru înregistrări live.
  • Microfoane cu tuburi electronice: Acestea sunt microfoane de înaltă calitate cunoscute pentru caldura și caracteristicile lor vintage. Sunt adesea preferate pentru vocale și instrumente acustice.
 2. Diagrama de direcționalitate: Microfoanele de studio pot avea diferite diagrame de direcționalitate, cum ar fi cardioidă (captarea sunetului din fața microfonului), omnidirecțională (captarea sunetului din toate direcțiile), și bidirecțională (captarea sunetului din față și din spate). Alegeți diagrama de direcționalitate în funcție de tipul de înregistrare pe care doriți să-l realizați.
 3. Sensibilitate și SPL maxim: Verificați specificațiile microfonului pentru sensibilitate (nivelul de ieșire) și pentru presiunea sonoră maximă pe care o poate suporta. Aceste caracteristici sunt importante pentru înregistrările cu niveluri diferite de sunet.
 4. Conectivitate: Microfoanele de studio pot avea ieșiri XLR sau USB. Ieșirile XLR necesită o interfață audio pentru conectarea la un computer, în timp ce cele USB pot fi conectate direct.
 5. Izolare de zgomot: Unele microfoane de studio au caracteristici de izolare a zgomotului pentru a reduce sunetele de fundal nedorite.

Alegerea unui microfon de studio depinde de tipul de înregistrări pe care doriți să le realizați, de bugetul dvs. și de preferințele personale. Un microfon de calitate potrivit pentru scopurile dvs. va contribui semnificativ la obținerea unor înregistrări audio de înaltă calitate.