• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 28lei
  • 80lei

Contrabarbiile sunt concepute pentru a promova o postură corectă de cântat, asigurând că instrumentul este ținut la un unghi și o înălțime corespunzătoare

O contrabarbie este un accesoriu comun folosit de violoniști și violiști pentru a oferi confort și suport în timpul cântatului la vioară sau violă. Este atașat pe spatele instrumentului și se sprijină pe umărul muzicianului, permițând o poziție de cântat mai stabilă și mai confortabilă. 

 1. Confort: Una dintre funcțiile principale ale unei contrabarbii este să îmbunătățească confortul în timpul perioadelor prelungite de cântat. Furnizează o suprafață căptușită care se sprijină pe umărul interpretului, reducând presiunea și disconfortul.
 2. Stabilitate: o contrabarbie ajută la stabilizarea viorii sau violei, prevenind alunecarea acesteia de pe umăr în timpul cântatului. Acest lucru permite interpretului să se concentreze pe tehnică și expresie muzicală fără a se preocupa de poziția instrumentului.
 3. Ergonomie: Contrabarbiile sunt concepute pentru a promova o postură corectă de cântat, asigurând că instrumentul este ținut la un unghi și o înălțime corespunzătoare. Acest lucru poate ajuta la prevenirea tensiunii și a disconfortului în gât, umăr și spate.
 4. Îmbunătățirea tonului: Unele contrabarbii sunt proiectate pentru a minimiza contactul cu instrumentul, permițându-i să vibreze mai liber. Acest lucru poate afecta pozitiv tonul și rezonanța instrumentului, deși opiniile cu privire la acest aspect variază între muzicieni.
 5. Ajustabilitate: Multe contrabarbii sunt ajustabile, permițând violonistilor să personalizeze înălțimea și unghiul pentru a se potrivi preferințelor lor individuale. Această adaptabilitate poate fi importantă pentru atingerea unei poziții de cântat confortabile și ergonomice.
 6. Materiale: Contrabarbiile pot fi realizate din diverse materiale, inclusiv plastic, lemn, spumă și cauciuc. Alegerea materialului poate afecta confortul și durabilitatea contrabarbiei.

Violoniștii și violiștii experimentează adesea cu contrabarbii pentru a găsi cea care se potrivește cel mai bine stilului lor de cântat și formei corpului. o contrabarbie potrivita poate contribui la o tehnică mai bună, reducerea oboselii și îmbunătățirea performanței generale.