• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 279lei
  • 639lei

Utilizarea unei doze piezo pentru vioară poate extinde versatilitatea viorii

O doză piezo pentru vioară este un dispozitiv electronic folosit pentru a capta sunetul unei viori și a-l transforma în semnale electrice, astfel încât acesta să poată fi amplificat sau înregistrat cu ajutorul unui echipament audio. Această tehnologie este folosită în principal pentru a permite violoniștilor să cânte cu un volum mai mare în medii mari sau să înregistreze sunetul viorii lor pentru înregistrări sau interpretări live.

Iată câteva informații suplimentare despre dozele piezo pentru vioară:

 1. Funcționare: Dozele piezo pentru vioră conțin un cristal piezoelectric sau un senzor piezoelectric care reacționează la vibrațiile coardei viorii. Atunci când coarda vibrează, acest senzor generează semnale electrice corespunzătoare frecvențelor sonore produse de vioară.
 2. Montare: Doza piezo este de obicei montată sub cheia de acordare a viorii sau pe corpul instrumentului. Aceasta este plasată astfel încât să poată captura vibrațiile coardelor.
 3. Preamplificator: De multe ori, semnalele electrice generate de doza piezo sunt foarte slabe, astfel încât este nevoie de un preamplificator pentru a le amplifica înainte de a fi trimise la un sistem de amplificare sau înregistrare. Aceste preamplificatoare pot fi integrate în doza piezo sau separate.
 4. Calitatea sunetului: Calitatea sunetului obținut cu ajutorul unei doze piezo poate varia în funcție de calitatea și proiectarea dozei, precum și de calitatea echipamentului de preamplificare și a amplificării. Unii violoniști preferă sunetul natural al unei viori, în timp ce alții apreciază avantajele pe care le oferă amplificarea electrică.
 5. Folosirea în muzica amplificată: Dozele piezo pentru vioară sunt utile în special în muzica amplificată, cum ar fi rock, jazz sau muzică electronică, unde sunetul instrumentului trebuie să fie mult mai puternic decât cel obținut fără amplificare.
 6. Înregistrare: Dozele piezo sunt, de asemenea, folosite în studiouri de înregistrare pentru a înregistra sunetul viorii cu o calitate audio ridicată.

Utilizarea unei doze piezo pentru vioară poate extinde versatilitatea viorii și poate deschide noi oportunități pentru interpretarea și înregistrarea muzicii. Cu toate acestea, unii puriști ai sunetului pot prefera sunetul natural al viorii lor și pot alege să nu folosească amplificarea electrică.