• Brand
  • Pret
    lei
    lei
    • 139lei
    • 140lei

Ligatura este un accesoriu important care ajută la fixarea corectă a anciei pe instrument și la menținerea unui sunet stabil și controlat.

O ligatură este un dispozitiv folosit în muzică pentru a fixa ancia (partea care vibreaza) a unui instrument de suflat cu gura deschisă (cum ar fi clarinetul, saxofonul sau oboiul) pe corpul instrumentului. Scopul principal al unei ligaturi este să asigure o prindere fermă a anciei pe gura instrumentului, astfel încât vibrațiile acesteia să fie transmise corect și uniform în interiorul instrumentului, contribuind la producerea sunetului.

Ligaturile sunt de obicei confecționate din metal sau plastic și sunt proiectate pentru a păstra ancia în poziție stabilă, astfel încât aceasta să nu se miște sau să alunece în timp ce jucătorul interpretează muzică. Aceasta ajută la menținerea stabilității și consistenței sunetului, permițând jucătorului să controleze mai bine tonalitatea și atacul notelor.

Este important să menționăm că există diverse tipuri de ligaturi, fiecare având caracteristici specifice și influențând într-o oarecare măsură sunetul instrumentului. interpretii aleg adesea ligaturi în funcție de preferințele lor personale și de tipul de sunet pe care îl doresc să-l obțină.

În concluzie, ligatura este un accesoriu important în interpretarea instrumentelor de suflat cu gura deschisă, care ajută la fixarea corectă a anciei pe instrument și la menținerea unui sunet stabil și controlat.