• Brand
  • Pret
    lei
    lei
    • 1665lei
    • 1666lei

Fligornul este folosit în special în muzica de fanfară, muzica militară și în formațiile de brass band.

Fligornul este un instrument muzical din familia instrumentelor de suflat din alamă. Acesta este similar cu cornetul, dar are o formă și construcție diferită. Fligornul are un tub conic, cu găuri pentru degete și o gaură pentru suflat în partea superioară, asemănător cu trompeta sau cornetul. De obicei, fligornul are trei sau patru ventile (clape) care permit jucătorului să ajusteze tonalitățile.

Sunetul produs de fligorn este dulce și rotund, asemănător cu sunetul cornetului, dar cu unele nuanțe diferite. Acest instrument este folosit în special în muzica de fanfară, muzica militară și în formațiile de brass band.

Fligornul este un instrument versatil și este potrivit pentru interpretarea muzicii de marș și muzicii de fanfară, datorită sunetului său puternic și clar. De asemenea, este utilizat în orchestră și în diferite ansambluri de muzică de jazz.

În concluzie, fligornul este un instrument de suflat din alamă, asemănător cu cornetul, care produce sunetul dulce și rotund și este folosit în special în muzica de fanfară și în ansamblurile de brass band.