• Brand
  • Grifura
  • Pret
    lei
    lei
    • 19lei
    • 149lei

Blockflote este un instrument popular pentru începători în muzica clasică și educație muzicală

Blockflote este un termen german care se traduce în limba engleză ca "recorder." Este un instrument muzical de suflat cu găuri, din lemn, care face parte din familia instrumentelor de suflat din categoria fluiere și flauturi. Recorderul are o istorie lungă și este cunoscut pentru sunetul său distinct și dulce.

Recorderul este format dintr-un tub lung cu o gaură de suflat în partea superioară și mai multe găuri de degete dispuse pe tub, fiecare având un mecanism de acoperire pentru a produce diferite note. Interpretul folosește degetele pentru a acoperi și descoperi aceste găuri pentru a produce sunete diferite atunci când suflă în instrument.

Există mai multe tipuri de recordere, cele mai comune fiind soprano, alto, tenor și bas, care variază în dimensiune și tonalitate. Recorderul este un instrument popular pentru începători în muzica clasică și educație muzicală, dar este folosit și în alte genuri muzicale.

Este important de menționat că termenul "blockflote" este folosit în principal în limba germană, în timp ce în limba engleză, instrumentul este numit pur și simplu "recorder."