• Brand
  • Pret
    lei
    lei
    • 81lei
    • 109lei

Melodica si ocarina sunt doua intrumente de suflat ideale pentru educatia muzicala a copiilor

Melodica este un instrument muzical cu claviatură și furtun, care este o combinație între o claviatura similară celei de la un pian și un instrument de suflat. Acesta este uneori cunoscut sub numele de "pian cu gură" sau "claviatură cu gură" datorită constructiei. Melodica are un aspect asemănător unei cutii sau a unui tub, cu o claviatura de dimensiuni reduse pe partea superioară și un tub de suflat în partea laterală sau frontală.

Melodica este alimentată de aer prin intermediul tubului de suflat, iar sunetul este produs atunci când aerul trece peste ancii interne, care vibrează pentru a genera sunete. Tastatura de pe partea superioară a melodicii permite interpretului să apese taste pentru a produce diferite note muzicale.

Acest instrument este ușor de învățat și poate fi folosit într-o varietate de genuri muzicale, de la muzica pop și rock la muzica de jazz și muzica de film. Melodica este adesea folosită și în muzica pentru copii și în activități educaționale muzicale datorită simplității sale de utilizare.

Ocarina este un instrument muzical de suflat din ceramica, argint, plastic sau alte materiale, care face parte din familia instrumentelor cu găuri. Acesta este cunoscut pentru forma sa distinctivă de cochilie sau glob cu multiple găuri și o gaură de suflat. 

Istoria ocarinei are origini vechi, iar instrumente similare au fost găsite în diverse culturi din întreaga lume. Ocarina modernă, așa cum o cunoaștem azi, a fost popularizată în special în Italia în secolul al 19-lea de către inventatorul italian Giuseppe Donati, iar apoi a câștigat popularitate în întreaga lume.

Ocarina poate avea diferite dimensiuni și tonalități, în funcție de numărul de găuri și aranjamentul acestora. Ocarinele pot produce o gamă largă de sunete și tonuri. Ele sunt utilizate în diverse genuri muzicale, inclusiv muzica populară, muzica clasică și muzica de film.